Nokia 9 a fost confirmat de un producător de accesorii [FOTO]

Nokia 9 a fost confirmat de un producător de accesorii [FOTO]

Majoritatea smartphone-urilor importante aşteptate în 2017 au fost deja lansate, însă enigmaticul Nokia 9 lipseşte cu desăvârşire. HMD Global încă nu a făcut un anunţ oficial în legătură cu primul său smartphone edge-to-edge, în ciuda faptului că acesta a apărut deja în fotografii neoficiale, iar lista sa de componente a făcut deja înconjurul internetului. Producătorii de accesorii par să nu mai aibă răbdare însă, unul dintre aceştia listând deja la vânzare huse pentru Nokia 9, dezvăluind astfel şi design-ul telefonului într-o manieră oarecum oficială.

În ciuda faptului că noile imagini cu Nokia 9 nu spun nimic nou atunci când vorbim despre capabilităţile hardware ale telefonului, acestea confirmă multe dintre informaţiile care au circulat online despre exteriorul dispozitivului. Se pare că Nokia 9 va fi un smartpone cu ecran curbat edge-to-edge, cu un aspect puţin ciudat atunci când este privit din faţă. În timp ce majoritatea producătorilor au ales fie să lase spaţiu egal deasupra şi sub display, fie să lase spaţiu mai mult în partea de jos, HMD a păstrat rama de sus mai mare, în timp ce a incus puţină ramă neagră şi în partea de jos.

Pe spate putem vedea un nou sistem dual camera, diferit de cel de pe Nokia 8, care nu include şi branding-ul ZEISS. Cel mai posibil, imaginile sunt bazate pe machete nefinisate, sau modele 3D, care nu au toate marcajele oficiale. Senzorul de amprentă a fost acum mutat în centrul capacului de pe spate, în timp ce de-o parte şi de alta a camerei avem microfonul pentru filmare şi blitz-ul.

Informaţiile disponibile în acest moment sugerează că la interior vom găsi un display de 5,5” cu rezoluţie QHD, un chipset Snapdragon 835, 64 sau 128  GB stocare, până la 8 GB memorie RAM şi doar un port USB Type-C, fără jack audio.

Dacă HMD nu va anunţa Nokia 9 în următoarele câteva săptămâni, următoarele două evenimente în cadrul cărora ar putea fi dezvăluit vor fi CES 2018, în luna ianuarie sau MWC 2018 în primăvară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult