Nokia a lansat Lumia 920: ecran de 4,5″, LTE, NFC, Qi şi Windows Phone 8

05.09.2012
Nokia a lansat Lumia 920: ecran de 4,5

Nokia a anunţat astăzi primul său terminal bazat pe platforma Windows Phone 8, Lumia 920, înlăturând misterul care a învăluit până acum o parte din specificatiile acestui model.

Vârful de gamă al familiei Lumia, noul terminal Nokia este bazat pe o platformă Qualcomm Snapdragon S4 Plus, mai exact un MSM8960 tactat la 1,5Ghz, şi oferă un ecran de 4,5″ cu o rezoluţie de 1280 x 768 pixeli. Ecranul IPS îmbunătăţit, denumit de către producător PureMotion HD+, promite cel mai ridicat nivel de luminozitate şi cea mai bună rată de împrospătare disponibile pe piaţă, vizibilitatea în puternica lumină diurnă fiind îmbunătăţită atât prin ajustarea luminozităţii cât şi a tonurilor de culoare. O adiţie tehnologică interesantă este posibilitatea de operare a suprafeţei capacitive a ecranului cu mănuşi, tehnologia „Super Sensitive Touch” fiind licenţiată de la Synaptics.

Carcasa este una deja cunoscută, Lumia 920 având un design care aminteşte suficient de mult de precedentul vârf de gamă Lumia 900, pentru construcţie folosindu-se însă acum policarbon cu o suprafaţă lucioasă. Terminalul va fi disponibil în versiunile coloristice galben, roşu, gri, alb şi negru. Dimensiune terminalului sunt de 130.3 x 10.7 x 10.7 mm, greutatea fiind neaşteptat de mare: nu mai puţin de 185 de grame.

Nokia Lumia 920

Terminalul oferă o memorie RAM cu o capacitate de 1GB şi o stocare internă cu o capacitate de 32GB, iar lista specificaţiilor mai include suport LTE pentaband, modul wireless 802.11 a/b/g/n dual-band, cameră frontală de 1MP, NFC şi o baterie cu o capacitate de 2000mAh.

Tehnologia PureView, văzută în acţiune odată cu lansarea modelului 808, a fost una dintre specificaţiile speculate şi, chiar dacă numele acesteia figurează pe carcasa terminalului, adevărul este altul. Lumia 920 oferă un senzor cu o rezoluţie de 8,7MP iar noutăţile aduse de producător sunt sistemul optic cu stabilizare hardware, diafragmă f/2.0 şi performanţe mai bune în lumină scăzută, un senzor mai rapid şi cu dinamică mai bună, o interfaţă mai bună pentru cameră şi suport pentru captura 1080p.

Conform explicaţiilor oficiale, termenul PureView va fi folosit pentru toate terminalele Nokia cu performanţe foto îmbunătăţite, fie că este vorba de un senzor de mari dimensiuni precum în cazul modelului 808 sau un sistem optic superior precum în cazul de faţă.

O altă noutate pentru Nokia este încărcarea wireless, Lumia 920 fiind compatibil cu standardul Qi al Wireless Power Consortium, ceea ce-l face capabil să folosească toate adaptoarele lansate până acum.

Preţul şi disponibilitatea în România sunt necunoscute în acest moment.

Un ecran de 4,5" cu un ecran promiţător

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News