Nokia a primit 1 miliard $ de la Microsoft ca să refuze Android

Nokia a primit 1 miliard $ de la Microsoft ca să refuze Android

Când Nokia a anunţat colaborarea cu Microsoft în vederea producerii de smartphone-uri cu Windows Phone 7, mulţi au spus că acest lucru s-a petrecut datorită legăturilor lui Stephen Elop – actual CEO Nokia, fost executiv la Microsoft în cadrul diviziei de business (Business Division). În spatele acestei „simpatii” par însă a se ascunde foarte mulţi bani – conform unor surse anonime citate de Bloomberg, Nokia ar urma să primească nu mai puţin de 1 miliard de dolari în urma acestei înţelegeri.

Microsoft nu a dorit ca gigantul finlandez să adopte Android, iar celor de la Nokia le-a surâs ideea, mai ales că pe WP7 competiţia este mai scăzută.

Conform aceloraşi surse, Nokia ar urma să plătească o sumă de bani către Microsoft pentru fiecare exemplar de telefon cu Windows Phone 7 realizat. Înţelegerea este valabilă pe o perioadă de cinci ani, dar contractul final nu a fost încă semnat.

Oficial, Microsoft a refuzat să comenteze şi să dea detalii despre posibila înţelegere. Neoficial, au dat de înţeles că există un contract în acest sens.

Legat de viitoarele telefoane Nokia cu Windows Phone 7, momentan există doar concepte. Finlandezii nu au anunţat încă nimic, dar până la sfârşitul anului este foarte posibil să o facă.

Concept telefon Nokia cu Windows Phone 7

Urmărește Go4IT.ro pe Google News