Nokia ar putea folosi pentru modele smartphone viitoare şi chipseturi furnizate de Xiaomi

06.07.2017
Nokia ar putea folosi pentru modele smartphone viitoare şi chipseturi furnizate de Xiaomi

HMD Global, deţinătorul brandului Nokia, a semnat cu Xiaomi un parteneriat care oferă celei dintâi acces la mai multe tehnologii proprietare, dar şi hardware dezvoltat de compania asiatică.

Astfel, în curând am putea face cunoştinţă cu primele telefoane Nokia motorizate de chipsetul Xiaomi Surge S1, o implementare low-cost menită să ofere performanţe competitive pentru dispozitivele din gama entry-level. Acesta pune la dispoziţie un CPU octa-core format din nuclee ARM Cortex-A53, atingând frecvenţe de la 1.4GHz până la 2.2GHz în aplicaţiile solicitante. Procesarea grafică este lăsată în seama unui nucleu Mali-T680 MP4.

Potrivit rezultatelor obţinute în benchmark-uri neoficiale, chipsetul Surge S1 oferă un nivel de performanţă similar implementării Snapdragon 625. Rămâne însă de văzut cât de rapidă este implementarea LTE 4G aleasă de Xiaomi, pentru acces la reţele de internet mobil.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult