Nokia Asha 210, un telefon cu tastatură QWERTY şi integrare WhatsApp

Nokia Asha 210, un telefon cu tastatură QWERTY şi integrare WhatsApp

După un scurt teaser lansat acum două zile, Nokia a prezentat astăzi cel mai nou membru al familiei de telefoane accesibile Asha. Bazat tot pe platforma S40, noul featurephone Asha 210 oferă integrare pentru serviciile de mesagerie sau sociale celebre şi o tastatură QWERTY pentru utilizatorii care petrec mult timp cu SMS-urile, emailurile sau mesageria text instantanee.

Terminalele anterioare Asha 105 şi 301 au fost primele care au preluat câte ceva din noul design Nokia, însă în cazul noului Asha 210, influenţa aceasta devine izbitoare. Ca şi modelele Lumia deja cunoscute, carcasa micului telefon se bazează pe multe linii drepte, este disponibilă în cinci culori vii şi preia chiar si elementul decorativ din jurul obiectivului camerei foto.

Asha 210 oferă un ecran de 2,4” cu o rezoluţie de 320 x 240 pixeli, sub care este amplasată o tastatura QWERTY hardware cu patru rânduri de caractere. Telefonul nu oferă decât conectivitate GPRS şi EDGE, însă oferă şi un adaptor wireless, pentru a beneficia de viteze superioare atunci când este posibil, şi un buton hardware pentru controlul acestuia, pentru a economisi cât mai mult posibil din puterea baterie cu o capacitate de 1200 mAh. Asha 201 va fi disponibil şi în versiune Dual SIM, care va permite schimbarea din mers a cartelelor şi memorarea a cinci profiluri de reţea.

Terminalul oferă o stocare internă cu o capacitate de 64, care poate fi extinsă cu ajutorul unui card MicroSD, adaptor Bluetooth şi port Micro USB pentru încărcare şi transfer de date. Asha 210 oferă doar o cameră foto principală cu senzor de 2 MP şi buton pentru declanşare, utilizatorii care vor avea nevoie de un autoportret urmând să fie ghidaţi vocal pentru centrarea acesteia.

O caracteristica interesantă este apariţia unui buton dedicat îndrăgitei aplicaţii de mesagerie WhatsApp, Nokia urmând să ofere şi abonamentul gratuit după primul an de utilizare. În unele ţări din Europa şi America Latină, acest buton va fi înlocuit de unul dedicat aplicaţiei Facebook, însă în România va fi disponibilă versiunea de bază. Aplicatiile software vor include browser cu procesare cloud Xpress Browser, clienţi software pentru Twitter şi Facebook şi o aplicatie YouTube.

Nokia Asha 210 este disponibil în culorile galben, cyan, negru, magenta şi alb. Preţul estimativ al Nokia Asha 210 este de aproximativ 72 USD, terminalul urmând să fie livrat începând din al doilea trimestru al acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News