Nokia lucrează la un telefon cu ecran mare care va rivaliza cu Galaxy Note

Nokia lucrează la un telefon cu ecran mare care va rivaliza cu Galaxy Note

Telefoanele Windows Phone nu au oferit până acum ecrane cu o diagonală prea mare, rezoluţia maximă de 1280 x 768 pixeli pe care o suportă acest sistem de operare şi accentul pus pe densitatea ecranului fiind bariere de care prea puţini producători au decis să treacă. Doar HTC şi Samsung au ales să lanseze modele de 4,7”, Nokia preferând să se limiteze la diagonala de 4,5”, însă acest lucru s-a putea schimba pe viitor.

Conform unor surse interne citate de Financial Times, Nokia lucrează în acest moment la un telefon de mari dimensiuni, menit să fie o replică bazată pe Windows Phone pentru telefonul Galaxy Note de la Samsung. Acest viitor telefon nu va aduce doar un ecran cu o diagonală de 5” sau mai mare, ci şi alte specificaţii mai bune, ceea ce ne face să presupunem că vom putea vedea şi un stilou digital, digitizor cu mai multe niveluri de sensibilitate şi aplicaţii optimizate pentru desen sau scrisul de mână.

Acum o săptămână,  unele surse că Microsoft intenţionează să lanseze actualizarea General Distribution Release (GDR3) pentru platforma Windows Phone 8 undeva în cursul acestui an. Aceasta urmează să aducă şi compatibilitatea cu rezoluţia de 1920 x 1080 pixeli pentru terminalele cu ecrane 5” sau mai mari, iar dacă sursele citate de Financial Times au dreptate, Nokia va fi prima care va fructifica acest lucru undeva în cursul lunii iulie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News