Nokia patentează telefonul cilindric

16.06.2008
Nokia patentează telefonul cilindric

Că eşti sau nu fan Nokia, trebuie să apreciezi un lucru la aceşti finlandezi: sunt tot timpul în căutarea unor idei noi, al unui nou design, a unor funcţii noi şi sunt conştienţi că telefoanele viitorului au nevoie de mai multă imaginaţie din partea proiectanţilor. Dovadă stă acest telefon cilindric pe care Nokia tocmai l-a patentat.

Din descrierea patentului, în afară de design, mai atrag atenţia două funcţii. În primul rând, zona dintre ecran şi tastatură, numită de Nokia Ribbon. Telefonul va avea două interfeţe diferite în funcţie de poziţia în care se află Ribbon-ul. Prima interfaţă va oferi funcţiile standard unui telefon mobil, iar cealaltă este de fapt aplicaţia camerei foto.

Nokia patentează telefonul cilindric

Al doilea aspect care reuşeşte să nască intrigi, este faptul că în descrierea patentului se menţionează că telefonul va dispune de un sistem de deschidere similar dispozitivelor din seria Communicator. Ce funcţie va ieşi la iveală în urma deschiderii, nu se ştie. Fie va fi o mini tastatură QWERTY, fie un touchscreen.

Cert este că Nokia a reuşit să ne trezească interesul şi să profite de curiozitatea noastră. Aşteptăm ca telefonul cilindric să ajungă produs finit şi să vedem dacă şi în realitate va fi la fel de interesant precum pare acum.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News