Nokia Vertu încoronat la Palatul Regal

29.05.2008
Nokia Vertu încoronat la Palatul Regal

Piaţa telefoanelor mobile din România are un nou rege – Vertu. Încoronarea oficială a avut loc ieri seară, la Palatul Regal din Bucureşti, în sala tronului. Pentru cine nu ştie, Vertu este divizia de telefoane de lux a renumitului producător finlandez Nokia. Alături de partenerul “Novicio Luxury Division”, Vertu va comercializa în România telefoanele cu preţuri de automobil.

Vertu a încercat să creeze o atmosferă cât mai deosebită care să reprezinte stilul exclusivist al oamenilor din înalta societate. La intrare, am fost întâmpinat de câteva frumoase domnişoare foarte elegant îmbrăcate ce mi-au înmânat mapa de presă şi m-au invitat să urc scările către sala tronului. M-am mirat oarecum când am văzut că majoritatea persoanelor prezente acolo erau fotografi.

Lansare Vertu Romania

Am văzut şi câteva cupluri de vârsta a II-a şi a III-a îmbrăcate la costum (cum nu mă pricep la asemenea ţinute mi-a fost greu să-mi dau seama dacă respectivele costume erau cele de 150 RON din Carrefour sau marca Versace) care gesticulau în valuri în timp ce sorbeau din şampania Dom Perignon a renumitului producător Moet & Chandon. În orice caz, priveliştea luxoasă a fost umbrită de prezenţa unor “adevăraţi profesionişti” ce au găsit de cuviinţă să se prezinte la Palatul Regal în pantaloni trei-sferturi.

Undeva în jurul orei 20 a început conferinţa de presă. Domnul Robert Joost (manager Vertu Europa Centrală şi de Est) a vorbit despre modalitatea de fabricare a telefoanelor Vertu. Telefoanele sunt lucrate parţial manual, cu o deosebită responsabilitate, iar materialele din care sunt construite sunt de cea mai bună calitate, fie că vorbim de piele, oţel, aur, cristale sau foarte preţioasele diamante. Aşa cum am fost anunţaţi, la eveniment au fost aduse colecţiile Vertu Constellation, Ascent şi Signature, între care s-au regăsit şi două game nelansate încă (Constellation Rococo şi Ascent Ti Knurled)– a fost o premieră mondială.

Lansare Vertu Romania

Elegantele domnişoare s-au aliniat în faţa noastră, fiecare cu un model Vertu strălucitor, pentru a face cunoştinţă cu luxul suprem. Adevărul este că, în realitate, aceste “bijuterii” arată mult mai bine decât în poze. Acum îi înţeleg pe bogătaşii excentrici care cheltuie sume colosale pentru a avea un obiect de lux, uneori unicat.

Una dintre cele 10 fete are telefonul Vertu de 100.000 $”, anunţă crainicul evenimentului. Mă aşteptam să continue cu “ghiciţi care dintre ele şi telefonul este al vostru”. Dar realitate a fost un pic cam crudă: “… o poftesc să facă doi paşi în faţă, iar fotografii şi invitaţii pot veni să admire şi să pozeze bijuteria”. A fost momentul în care obiectivele profesionale (până atunci timide) de sute până la mii de euro au invadat perimetrul ocupat de domnişoară şi impozantul telefon Vertu Signature Diamonds. După ce am transpirat şi mi s-au aburit ochelarii de emoţii, a urmat o pauză de aproape o oră, timp în care au apărut şi V.I.P.-urile. Toţi invitaţii s-au delectat cu băuturi şi delicatese fine.

Lansare Vertu Romania

Evenimentul a continuat cu discursurile câtorva personaje din lumea mondenă şi afacerişti: Iulia Vântur, Tania Budi, Gina Pistol şi Joshua (Giosue Castellano, patronului clubului Bamboo).

La final, rămâne în picioare întrebarea: oare câte astfel de telefoane se vor vinde în România? Neoficial, în lunile martie şi aprilie ale acestui an, s-au vândut aproximativ 45 de exemplare. Preţurile pleacă de undeva la 3300 de Euro şi ajung până la 100.000 de dolari. Ştim că sunt destui oameni cu bani în România, dar câţi dintre ei preferă să investească în pasive? Nu e mai bine ca acei 100.000 $ să-i investeşti în ceva care să-ţi aducă profit? Astfel de întrebări vin de la indivizi ca mine, neimplicaţi în trepidanta lume a afacerilor. Cei care au averi colosale, nu mai au întrebări – doar decizii. Decizia îţi aparţine.

Lansare Vertu Romania

Lansare Vertu Romania

Lansare Vertu Romania

Urmărește Go4IT.ro pe Google News