Obi Worldphone, noua companie a lui John Sculley, a dezvăluit două smartphone-uri mid-range

28.08.2015
Obi Worldphone, noua companie a lui John Sculley, a dezvăluit două smartphone-uri mid-range

Piaţa de smartphone-uri pare să migreze de la o strategie bazată pe modele de top cu performanţă ridicată şi preţuri pe măsură spre dispozitive de medie, cu preţuri accesibile. OnePlus a dat startul acestui trend, iar companii precum WileyFox şi acum Obi Worldphones continuă în această direcţie. Obi Worldphone este o companie americană fondată cu ajutorul lui John Sculley, fost CEO Apple, care a dezvăluit două smartphone-uri de acest gen: SF1 şi SJ1.5.

Modelul SF1, numit după San Francisco (oraşul în care se află Obi Worlphone), oferă specificaţii atractive pentru preţul pe care compania îl cere. Acesta este construit în jurul unui display Full HD (1920 x 1080 pixeli) de 5” protejat cu Gorilla Glass 4 şi integrează un chipset Snapdragon 615 de la Qualcomm. Sistemul audio cu certificare Dolby, modemul 4G, acumulatorul de 3.000 mAh (compatibil cu standardul Quick Charge 1.0) şi camera foto cu senzor Sony IMX 214 sunt standard pentru acest smartphone. Există însă două variante de SF1: una cu 2 GB memorie RAM şi 16 spaţiu de stocare şi una cu 3 GB memorie RAM şi 32 GB stocare internă. Preţul este însă surprinzător: 199 dolari pentru modelul de bază şi 249 dolari pentru cel mai performant. Carcasa este realizată din fibră de sticlă şi aminteşte puţin de designul smartphone-urilor Lumia de la Nokia/Microsoft.

Obi Worldphone SF1

Obi Worldphone promovează însă şi un terminal mai ieftin: SJ1.5 (după numele oraşului San Jose). Display-ul de 5” oferă rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), iar compania a ales să folosească un chipset MediaTek MT6580 pentru „motorizarea” acestui smartphone. Memoria RAM de 1 GB, camera de 8 megapixeli şi spaţiul de stocare intern de 16 GB sugerează un smartphone ieftin, iar preţul de 129 de dolari confirmă acest lucru. Pentru construcţia carcasei, compania a optat pentru clasicul plastic din policarbonat. La 129 dolari era de aşteptat faptul că SJ1.5 nu dispune de conectivitate 4G.

Obi Worldphone SJ1.5

Ambele variante de smartphone de la Obi Worldphone vor ajunge în magazine în luna octombrie şi vor debuta în Vietnam, Indonezia, tailanda, Emiratele Arabe, Kenya, Nigeria, Tanzania, Africa de Sud, Pakistan, Turcia şi India. O lansare în alte regiuni nu a fost confirmată, dar nici infirmată, deci este posibil să vedem aceste smartphone-uri şi în magazinele europene cândva după lansarea din ţările menţionate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult