One M10, următorul vârf de gamă HTC, primeşte noi imagini de prezentare şi specificaţii neoficiale (UPDATE)

25.02.2016
One M10, următorul vârf de gamă HTC, primeşte noi imagini de prezentare şi specificaţii neoficiale (UPDATE)

UPDATE: HTC a dat publicităţii un prim teaser cu referire la viitorul său top de gamă smartphone, One M10. Fără a da prea multe detalii, imaginea etichetată cu hashtag-ul #powerof10 confirmă zvonurile care semnalau îndepărtarea de la designul cu forme rotunjite folosit pentru generaţiile anterioare HTC One.

Astfel, este aproape sigur că noul M10 va avea o carcasă cu margini teşite şi spate aplatizat. Deşi ar putea să nu mai fie la fel de plăcută la atingere, noua formă a carcasei este mai eficientă, lăsând mai puţin spaţiu irosit la interior. Spre exemplu, un acumulator obişnuit cu formă rectangulară nu poate umple tot spaţiul disponibil în carcasa unui telefon cu spate bombat şi marginile îngustate, rezultând o autonomie a bateriei mai mică.

HTC One M10 teaser oficial

Astfel, cu noul design de carcasă HTC ar putea să rezolve unul dintre cele mai stringente neajunsuri semnalate de utilizatorii actualului model One M9.


Aşteptat în zadar la expoziţia Mobile World Congress de anul acesta, următorul smartphone high-end de la HTC continuă să atragă atenţia la bursa zvonurilor, de unde obţinem o primă imagine cu noul design de carcasă şi indicii despre posibilele specificaţii.

Ilustrată până acum doar cu o schiţă computerizată, carcasa din metal şlefuit se prezintă cu un aspect puţin altfel decât am fi aşteptat. Presupunând că poza furnizată este autentică şi chiar aparţine unui prototip One M9, imaginea decupată în dreptul camerei foto sugerează trecerea la un design aplatizat, abandonând formele rotunjite pentru care seria One M8/M9 este cel mai bine recunoscută.

HTC One M10 - spatele carcasei din aluminiu

Spatele, care in imaginea decupată pare să fie complet plat, este străpuns doar de inelul supraînălţat ce încadrează letilele camerei foto. Un alt decupaj cu formă ovală încadrează blitz-ul dual-Led şi încă un accesoriu, ce ar putea fi senzorul pentru puls, emitor laser pentru funcţia de focalizare, sau altă funcţie avansată care va fi demonstrată la momentul lansării.

Potrivit informaţiilor circulate de surse apropiate companiei taiwaneze, HTC One M9 ar urma să primească un ecran AMOLED de 5˝, la fel ca modelul anterior. Totuşi, alte surse vorbesc şi despre existenţa unei variante cu ecran de 6˝ şi rezoluţie QHD, oferită ca alternativă celor care doresc mai mult spaţiu pe ecran. Rămâne de văzut dacă şi modelul standard cu ecran de 5˝ va face trecerea la rezoluţie QHD, să păstrează ecranul Full HD din considerente de economisire a bateriei.

HTC One M10 - imagine de prezentare neoficială

Pe lista scurtă a dotărilor aşteptate, dar încă neconfirmate oficial, mai intră chipsetul Snapdragon 820 ajutat cu 4GB memorie RAM, respectiv conector USB Type-C pentru folosire cu tehnologia Quick Charge 2.0, responsabilă cu încărcarea rapidă a acumulatorului de 3000 mAh.

Dezvoltat sub numele de cod Perfume, noul vârf de gamă HTC ar putea vedea lumina reflectoarelor spre finalul lunii martie sau prima parte a lunii aprilie, dacă nu apar alte probleme care să întârzie anunţul oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult