OnePlus 3 va primi update la Android Nougat foarte curând

11.11.2016
OnePlus 3 va primi update la Android Nougat foarte curând

OnePlus 3 va fi unul dintre primele smarpthone-uri care vor primi actualizare la Android 7.0 Nougat. Vestea vine direct de la Brian Yoon, head of software în cadrul companiei, care a confirmat că OxygenOS va primi o actualizare software înainte de finalul anului, care va face trecerea la noua versiune de Android. Aceasta va fi prima versiune a sistemului proprietar de operare dezvoltat atât de echipa de bază, în colaborare membrii echipei HydrogenOS, versiunea dedicată pentru modelele OnePlus vândute în China.

Conform declaraţiilor lui Yoon, noul software va fi lansat iniţial într-o versiune beta care va ajunge la cei care fac parte din comunitatea OnePlus printr-un update Over-The-Air în săptămânile care urmează, iar înainte de finalul lui 2016, acest update va fi împins în versiune finală către toţi cei care deţin un OnePlus 3. Decizia de a uni echipele OxygenOS şi HydrogenOS a venit din necesitatea lansării de actualizări mai rapide. OnePlus a primit critici în trecut din partea fanilor pentru viteze cu care lansa noi versiuni software pentru dispozitivele sale.

Această veste vine foarte aproape de dezvăluirea noului OnePlus 3T, care va fi prezentat săptămâna viitoare, pe 15 noiembrie. Zvonurile spun că acesta va fi lansat cu Android 7.0 pre-instalat, deci probabil că echipa de dezvoltare software lucrează acum în principal pentru portarea pe dispozitivul deja disponibil la vânzare. Nu este clar însă dacă OnePlus 2 va primi de asemenea update la noul Android, sau dacă va rămâne pentru totdeauna pe Android Marshmallow.

OnePlus nu vorbeşte însă despre o eventuală actualizare la Android 7.1 în viitor, având în vedere că Google a lansat deja această revizie software pe piaţă odată cu dispozitivele din gama Pixel.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult