OnePlus 5T a fost dezvăluit oficial. Iată când se lansează şi cât costă

17.11.2017
OnePlus 5T a fost dezvăluit oficial. Iată când se lansează şi cât costă

OnePlus 5T a fost dezvăluit în mod oficial, toate detaliile pe care le-am aflat despre telefon înaintea lansării fiind în mare parte confirmate. Ştim acum exact ce hardware integrează, care sunt diferenţele faţă de modelul precedent, OnePlus 5, cât va costa şi când se va lansa. Spre diferenţă de alte modele produse de companie, OnePlus 5T va putea fi comandat încă din prima zi şi în România, lucru care ar trebui să îi bucure pe fanii acestui brand.

Cea mai mare diferenţă între OnePlus 5T şi modelul 5, lansat în această vară, este display-ul. Acesta adoptă noul design edge-to-edge, cu raport de aspect 18:9, fiind în continuare bazat pe tehnologia AMOLED. Avem de a face cu o rezoluţie doar puţin extinsă, 2.160 x 1.080 pixeli, şi cu o diagonală de 6”. În rest, telefonul este în mare parte identic la exterior, spatele metalic monobloc fiind păstrat de la modelul precedent, elementul diferenţiator fiind senzorul de amprentă, care a fost mutat de sub display în partea de sus a dispozitivului.

La interior găsim aceleaşi componente de top: chipset Snapdragon 835 de la Qualcomm, configuraţii cu 6 GB RAM şi 64 GB stocare sau 8 GB RAM şi 128 GB stocare, cameră foto frontală de 16 megapixeli şi un acumulator de 3.300 mAh. Camera principală a suferit o mică schimbare, în locul obiectivului telefoto fiind plasat un nou obiectiv wide „obişnuit”, care promite performanţă mai bună în lumină slabă. OnePlus se bazează pe acelaşi senzor de 16 megapixeli principal pentru fotografia obişnuită, însă promite ca în condiţii de iluminare precară, senzorul de 20 megapixeli să ia controlul şi să folosească un algoritm de înmulţire a pixelilor pentru a reduce zgomotul de imagine. Atunci când fotografia este apoi micşorată la o rezoluţie „normală” de 16 megapixeli, aceasta ar trebui să fie mai clară.

OnePlus 5T va fi disponibil pentru comandă începând cu data de 21 noiembrie, direct de pe site-ul OnePlus, costul fiind exact acelaşi ca în cazul lui OnePlus 5. Modelul de bază cu 6 GB RAM va costa 499 euro, în timp ce modelul de top va costa 559 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult