OnePlus 6 atinge un scor foarte bun în testele DxOMark

18.07.2018
OnePlus 6 atinge un scor foarte bun în testele DxOMark

OnePlus reuşeşte în fiecare an să găsească un echilibru interesant între performanţă şi preţ, care cu greu poate fi întrecut în industria de smartphone-urilor. Desigur, integrarea unor componente foarte performante într-un smartphone mai ieftin decât al concurenţei necesită compromisuri, iar de obicei camera foto era cea care avea de suferit. În cazul lui OnePlus 6, situaţia nu pare să fie tocmai rea, acesta reuşind să se apropie foarte mult de performanţa dispozitivelor concurente de pe piaţă, conform testelor DxOMark.

Cei care au folosit OnePlus 6 în cele aproape două luni de când este pe piaţă probabil că ştiau deja că telefonul este foarte performant când vine vorba despre realizarea de fotografii, însă cei care nu erau încă convinşi au acum şi dovada. Verdictul testelor DxOMark cântăresc destul de greu atunci când vine vorba despre teste de captură foto şi video, iar în cazul OnePlus cu siguranţă va ajuta mulţi utilizatori care nu erau încă hotărâţi să îl cumpere din cauză că nu erau convinşi că are o cameră foto performantă.

În testele DxOMark, OnePlus 6 a atins un scor de 100 pentru captură foto şi de 87 în cazul capturii video. Punctele pozitive au fost culorile naturale, calcularea corectă a timpului de expunere şi balansului de alb, viteza de reacţie şi un balans bun între zgomot de imagine şi păstrarea detaliilor, în timp ce stabilizarea a fost lăudată pentru capturile video. Se pare însă că modul „portret” încă nu este perfect, înceţoşând şi anumite elemente care ar trebui să rămână clare, în timp ce la capitolul video, în lumină slabă se pierd multe detalii, iar efectul de sharpness care încearcă să compenseze pentru această lipsă face totul să arate mai artificial.

Cu toate acestea, un scor agregat de 96 puncte pune OnePlus 6 peste rivali precum iPhone 8 Plus de la Apple şi Galaxy Note8 de la Samsung, însă pe o treaptă imediat inferioară modelelor Xiaomi Mi MIX 2s, Huawei Mate 10 Pro şi iPhone X, care au atins fiecare un scor de 97 de puncte. Deasupra acestora găsim şi alte modele mai scumpe precum Google Pixel 2, Galaxy S9 Plus, Huawei P20 HTC U12+ şi Huawei P20 Pro, unele dintre acestea depăşind chiar şi un scor agregat de 100 de puncte (P20 Pro este notat cu 109 puncte).

Astfel, OnePlus 6 demonstrează că nu trebuie făcute prea multe compromisuri atunci când vine vorba despre un dispozitiv ieftin şi performant. Majoritatea problemelor pe care telefonul le are pe partea foto pot fi rezolvate cu actualizări software, compania promiţând deja îmbunătăţiri la acest capitol.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult