OnePlus, acuzat că măsluieşte performanţele în benchmark-uri obţinute cu vârful de gamă OnePlus 5

OnePlus, acuzat că măsluieşte performanţele în benchmark-uri obţinute cu vârful de gamă OnePlus 5

OnePlus 5, cel mai bine vândut smartphone al companiei asiatice cu acelaşi nume, este lăudat pentru raportul excelent performanţă/preţ. Totuşi, în timp ce preţul de achiziţie cu pornire de la 499 euro este incontestabil mai bun decât al unora dintre produsele rivale cu dotări similare, nivelul de performanţă promis ar putea să nu corespundă cu realitatea.

Potrivit dovezilor prezentate de membrii ai comunităţi XDA-Developers, OnePlus ar fi implementat „optimizări” la nivel de software, permiţând creşterea temporară a performanţelor oferite de chipsetul Snapdragon 835 atunci când este detectată rularea unui benchmark.

Metoda presupune dezactivarea temporară a protecţiei la supratemperatură şi forţarea unuia dintre cele două module quad-core, din care este alcătuit procesorul octa-core furnizat de chipsetului Snapdragon 835, la frecvenţa maximă permisă de 1.9GHz. Deşi nu constituie overclocking în adevăratul sens al cuvântului, procedeul permite reprezentarea performanţelor oferite de modelul OnePlus 5 la un nivel nerealist de mare, care nu poate fi susţinut în utilizare normală.

Lista benchmark-urilor afectate:

  • AnTuTu (com.antutu.benchmark.full)
  • Androbench (com.andromeda.androbench2)
  • Geekbench 4 (com.primatelabs.geekbench)
  • GFXBench (com.glbenchmark.glbenchmark27)
  • Quadrant (com.aurorasoftworks.quadrant.ui.standard)
  • Nenamark 2 (se.nena.nenamark2)
  • Vellamo (com.quicinc.vellamo)

Răspunzând acuzaţiilor primite, reprezentanţii companiei au declarat că „optimizarea” aplicată are doar rolul de a arăta performanţa „potenţială” care poate fi furnizată de modelul OnePlus 5.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult