OnePlus X: specificaţii atractive, preţ mic şi o lansare iminentă

29.10.2015
OnePlus X: specificaţii atractive, preţ mic şi o lansare iminentă

Mult aşteptatul smartphone OnePlus X a fost în sfârşit anunţat în mod oficial. Acesta vizează un segment de piaţă diferit faţă de modelele anterioare, One şi 2, încercând să concureze mai degrabă cu dispozitivele mid-range premium. Spre diferenţă de acestea, OnePlus X are însă un avantaj major: include hardware comparabil cu flagship-ul companiei de anul trecut, asigurând performanţă superioară.

Cu toţii eram interesaţi de hardware-ul noului smartphone de la OnePlus, iar compania nu a dezamăgit nici de această dată. Avem de a face cu un dispozitiv cu display AMOLED de 5” cu rezoluţie Full HD (441 ppi), 3 GB memorie RAM şi chipset Snapdragon 801, acelaşi folosit şi în realizarea lui OnePlus One. Telefonul va fi livrat cu o singură opţiune de stocare internă, cu 16 GB interni, fiind posibilă extinderea acestei cantităţi cu ajutorul cardurilor microSD de până la 128 GB. OnePlus X nu stă prea rău nici la capitolul foto. Acesta este echipat cu un senzor de 13 megapixeli pe partea din spate (f/2.2) şi un senzor de 8 megapixeli pe partea din faţă. Acumulatorul de 2500 mAh este mai mare decât al altor smartphone-uri de dimensiuni similare, ceea ce ar trebui să asigure o durată de utilizare extinsă la o singură încărcare.

OnePlus a optat pentru sistemul de operare proprietar Oxygen OS 5.1, bazat pe Android 5.1. Acesta vine fără bloatware şi cu suport pentru Google Play Store şi integrează deja implementarea proprie a tehnologiei Doze, care ar trebui să îmbunătăţească durata de viaţă a bateriei. Se pare că o nouă versiune de Oxygen OS bazată pe Android 6.0 Marshmallow este deja în dezvoltare şi va fi disponibilă la ceva timp după lansarea noului telefon. Asemeni predecesorului său, OnePlus 2, OnePlus X vine cu un buton fizic în trei trepte pentru funcţiile „silent” şi integrează butoane capacitive programabile, pe lângă opţiunea de a folosi butoane virtuale.

Construcţia lui OnePlus X este realizată dintr-o ramă metalică pe margine, nu foarte diferită faţă de ceea ce am văzut în trecut pe modele realizate de Apple şi Samsung, şi sticlă neagră pe faţă şi pe spate (varianta Onyx). Va exista şi un model în ediţie limitată, care va fi produs în doar 10.000 de bucăţi cu spate realizat din material ceramic, al cărui preţ va fi mai mare decât al modelului de bază. Şi că tot a venit vorba de preţ, OnePlus X va costa 250 de euro în Europa, în timp ce modelul superior va veni la preţul de 350 de euro.

Lansarea este programată pentru data de 5 noiembrie, însă în continuare va exista un sistem de cumpărare bazat pe invitaţii. Versiunea „Ceramic” va fi lansată abia pe data de 24 noiembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult