Palm Pre, prima vedetă pe 2009

09.01.2009
Palm Pre, prima vedetă pe 2009

Criza financiară, ninsoarea sau orice altă cauză ar fi la mijloc, ceva trebuie să fi speriat producătorii de telefoane mobile. În anii trecuţi, în perioada aceasta, când CES-ul e în floare, eram asaltaţi cu anunţuri de lansare din partea producătorilor de telefoane mobile. Anul acesta, până acum, doar Sony Ericsson a lansat două telefoane şi acelea destul de modeste. Nokia nimic, Samsung nimic, HTC nimic. Palm Pre este primul dispozitiv mobil "de mare gabarit" pe care îl întâlnim anul acesta.

Anunţat oficial chiar azi, Palm Pre este un PDA Phone care pare să aibă toate atuurile de partea sa. Are cam tot ce-i trebuie la nivel de dotări, arată destul de sexy pentru un PDA Phone şi, din câte se pare, vine un sistem de operare nou şi foarte bun.

Palm Pre

Design, construcţie

Prima mea impresie, când am văzut Palm Pre, a fost că mă uit la primul HTC Touch. Este evidentă asemănarea, ca formă, a celor două dispozitive. Asta deşi au trecut aproape 2 ani de la primul terminal din seria Touch.

Ecran touchscreen, tastatură QWERTY

Deja ecranul touchscreen a ajuns o dotare standard pentru un terminal cu pretenţii. La fel şi tastatura QWERTY. Palm Pre punctează la ambele capitole. Are un touchscreen de 3.1 inch şi o tastatură QWERTY care se ascunde la propriu sub ecran, graţie construcţiei de tip slide a terminalului.

Palm Pre

Sub ecran, în afară de singurul buton vizibil, există o zonă similară ca funcţionalitate touchpad-urilor de la laptopuri. Aceasta este folosită pentru trasarea gesturilor pe baza cărora pot fi realizate diverse acţiuni.

Un sistem de operare nou-nouţ

Palm Pre este primul dispozitiv care vine cu noul sistem de operare al celor de la Palm, numit webOS. Numele sistemului trădează faptul că în cadrul acestuia există numeroase elemente care fac legătura cu Internetul mobil. Deocamdată nu există mai multe amănunte legate de partea software.

Palm Pre Palm Pre Palm Pre

 

Dotări tehnice

Palm Pre include toate bunătăţile tehnice care se cer de la un PDA Phone la ora actuală. Are GPS, Wi-Fi, HSDPA, Bluetooth, cameră foto de 3 MP şi accelerometru. În plus, dispozitivul mai este dotat cu senzori de proximitate şi lumină. Spaţiul intern de stocare măsoară 8 GB.

Palm Pre

Nu a fost anunţată dată la care va fi lansat. Cert este că prima oară va intra pe piaţa nord americană, iar abia apoi va ajunge şi în Europa. Acelaşi mister înconjoară şi preţul la care va fi comercializat. Oricum, Palm Pre se anunţă încă de pe acum unul dintre cele mai interesante telefoane PDA ale anului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News