Palm va lansa în curând un smartphone adevărat

05.01.2009
Palm va lansa în curând un smartphone adevărat

Inventatorii PDA-ului, cei de la Palm, vor anunţa, din câte se pare, chiar joia aceasta un nou smartphone. Ceea ce face din acest eveniment unul deosebit, este schimbarea de imagine pe care compania americană vrea să şi-o auto impună. Dacă în ultimii ani PDA-urile Palm erau ani lumină în urma celorlalte dispozitive din mai toate punctele de vedere, noul smartphone va fi un dispozitiv de ultimă generaţie.

Deocamdată nu se ştie numele smartphone-ului pe care Palm îl va lansa însă mai mult ca sigur acesta va avea o construcţie caracteristică celor mai noi trend-uri în domeniu. Dispozitivul va fi dotat, printre altele, cu ecran touchscreen şi tastatură QWERTY. Partea interesantă este că tastatura QWERTY va fi de tip slide. Aceasta va putea fi expandată sau retrasă după bunul plac. Când ai nevoie să scrii ceva o tragi în jos, când nu ai nevoie de tastatură o împingi la loc şi foloseşti doar ecranul şi cele câteva butoane de sub el.

Noul smartphone va avea la bază sistemul de operare numit Nova. Nu se ştie mare lucru despre acesta, însă vorba circulă că ar fi foarte bun. Nu vor lipsi cu siguranţă aplicaţiile standard de business pentru e-mail, contacte şi calendar.

Deşi nu este încă cert, se pare că cei de la HTC sunt răspunzători de construcţia terminalului, Palm a dat doar comanda şi şi-a pus emblema pe el. Joi vom afla probabil dacă aceste informaţii se confirmă sau nu. Şi tot atunci vom avea şi primele imagini cu telefonul propriu-zis.

Smartphone Palm cu touchscreen si tastatura QWERTY

Urmărește Go4IT.ro pe Google News