People first, Nokia ştie cum trebuie să arate telefoanele în viitor

08.05.2008
People first, Nokia ştie cum trebuie să arate telefoanele în viitor

People first este un concept de telefon mobil creat de Nokia pe baza a trei principii care, cred finlandezii, stau la bază utilizării telefoanelor. Cele trei principii sunt: timp, listă şi feţe. Nokia crede că un telefon care pune accentul pe aceste elemente va simplifca semnificativ utilizarea telefoanelor mobile.

Telefonul are un ecran cu două layere. Layere-ul principal este alb negru, iar selecţia este făcută pe baza celui de-al doilea layer, acesta fiind color. Întreaga interfaţă este o listă, ordonată cronologic în care intră contactele din agendă, însemnările din calendar,notiţele şi toate celelalte informaţii.

Sistemul de operare va oferi suport pentru widget-uri, mini aplicaţii care vor aduce funcţii suplimentare. Nokia chiar încurajează dezvoltatorii să creeze widget-uri pentru a creşte funcţionalitatea telefonului.

Nokia îşi pune mari speranţe în acest prototip şi chiar crede că va revoluţiona interfaţa telefoanelor mobile. Personal nu cred în şansele de succes ale conceptului People first.

People first

Urmărește Go4IT.ro pe Google News