Piaţa smartphone în trimestrul II din 2014: Samsung scade vizibil, Apple pierde cotă de piaţă

Piaţa smartphone în trimestrul II din 2014: Samsung scade vizibil, Apple pierde cotă de piaţă

IDC a publicat acum o săptămână situaţia pieţei tabletelor în cel de-al doilea trimestru al acestui an, venind acum rândul şi pieţei smartphone. În mod deloc surprinzător, liderii Samsung şi Apple nu mai reuşesc să ţină piept valului de producători mai ieftini din China şi pierd cotă de piaţă, în timp ce Huawei şi Lenovo cresc în ritm susţinut.

Samsung nu a avut un trimestru fiscal prea bun, iar acest lucru se observă în datele centralizate de IDC. În cursul celui de-al doilea trimestru al acestui an, compania a vândut doar 74,3 milioane de telefoane, ceea ce reprezintă o scădere de 3,9 procente de la cele 77,3 milioane de unităţi vândute în aceeaşi perioadă a anului trecut. Această performanţă slabă s-a soldat cu o scădere dramatică de cotă de piaţa, compania ajungând de la 32,3 procente la 25,2 procente.

Apple a avut un trimestru fiscal bun, iar vânzările de terminale iPhone au fost în creştere cu 12,4 procente, de la 31,3 milioane unităţi vândute acum un an la 35,1 milioane. Această creştere nu a fost însă şi suficienta pentru menţinerea cotei de piaţă, compania scăzând de la 13 la 11,9 procente.

De această situaţie au profitat rivalii Huawei şi Lenovo din China. Huawei a reuşit să-şi dubleze vânzările de la an la an, compania vânzând 20,3 milioane de smartphone-uri şi păstrându-şi astfel locul trei în topul producătorilor. Lenovo s-a bucurat şi ea de o creştere frumoasă de aproape 39 de procente, compania reuşind să vândă 15,8 milioane de unităţi.

În final, divizia de telefoane mobile de la LG, care a reuşit de curând să intre pe profit, s-a bucurat de o creştere de aproape 20 de procente de la an la an, compania vânzând 14,5 milioane de smartphone-uri.

Creşterea întregii pieţe smartphone de la an la an a fost de 23 de procente, aceasta crescând cu 2.1 procente faţă de trimestrul anterior. IDC afirmă că trimestrul viitor va fi şi mai bun, livrările trimestriale de smartphone-uri urmând să depăşească pentru prima oară cifra de 300 de milioane.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News