Pixel 2 XL are probleme cu touchscreen-ul. Rezolvarea ar putea veni printr-un update software

Pixel 2 XL are probleme cu touchscreen-ul. Rezolvarea ar putea veni printr-un update software

Pixel 2 XL s-a confruntat cu probleme de display încă de la lansarea telefonului, mulţi utilizatori raportând retenţie a imaginilor (burn-in) pe panoul OLED încă din primele zile de utilizare, cât şi de culori nenaturale atunci când display-ul nu este privit direct din faţă. În timp ce burn-in-ul va fi rezolvat printr-un update software, afişarea culorilor este o limitare a tehnologiei OLED, care nu poate fi corectată. Un alt aspect problematic al ecranului va trebui însă corectat tot printr-o actualizare: înregistrarea comenzilor la margini.

Se pare că butoanele aflate la marginile display-ului nu pot fi apăsate într-un mod natural. Aceste puncte greu accesibile sunt foarte aproapiate de marginea curbată a sticlei, câţiva utilizatori sugerând că este vorba despre sistemul de protecţie împotriva atingerilor accidentale care nu este calibrat foarte bine. Practic, atunci când ai nevoie să foloseşti lateralele telefonului pentru apăsari, glisări sau alte gesturi, există şanse foarte mari ca telefonul să le considere atingeri accidentale şi să nu le înregistreze.

Vestea bună pentru cei care au cumpărat deja Pixel 2 XL, cât şi pentru cei care îşi doresc să îl cumpere în viitorul apropiat este că Google a luat deja la cunoştinţă plângerile utilizatorilor şi că investighează problema. Imediat ce cauza exactă a comportamentului  eronat al telefonului va fi depistată, compania va începe lucrul la un pachet de update OTA (over-the-air), care va fi livrat către unităţile afectate (nu este clar dacă toate dispozitivele întâmpină aceleaşi probleme).

În cazul în care problema nu este atât de gravă, sunt şanse mari ca următorul update, dedicat problemelor de retenţie a imaginii, cât şi actualizărilor de securitate care vor oferi protecţie împotriva vulnerabilităţii KRACK, să includă şi rezolvarea acestui „bug”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult