Pixel şi Pixel XL de la Google ar putea veni cu protecţie parţială la apă

22.09.2016

Acum că avem şi confirmarea oficială din pareta Google, este clar că smartphone-urile Pixel vor ajunge în magazine în luna octombrie. Ştim în linii mari cam ce hardware vor integra şi există câteva fotografii în mediul online care prezintă exteriorul acestora. Nu ştim însă ce alte surprize ascund aceste carcase, întrucât fiecare producător aduce măcar un elemente special pentru noile sale produse. Aparent telefoanele Pixel vor fi rezistente la apă, însă nu la fel de rezistente precum noile iPhone-uri sau modelele Galaxy S7 şi Note7.

Noi informaţii despre Pixel şi Pixel XL sugerează că noile smartphone-uri Google au primit o certificare de rezistenţă IP53, ceea ce sugerează că nu este tocmai indicat să fie folosit în medii în care telefonul ar putea fi supus la contactul cu apa. În cadrul acestor certificări, ultima cifră descrie rezistenţa la apă, pe o scară de la 0 la 8. În timp ce 0 înseamnă că dispozitivul nu este deloc rezistent la apă, iar 8 sugerează că poate fi scufundat complet, valoarea 3 sugerează că poţi scăpa cu dispozitivul intact după expunerea la stropii de apă.

Descrierea oficială a standarului IP53 spune că telefonul nu va fi deteriorat dacă stropii de apă vin la un unghi de până la 60 de grade pe suprafaţa telefonului, în cazul în care acesta este ţinut vertical. Concluzia este că Pixel şi Pixel XL ar putea rezista într-o ploaie uşoară, dacă este ţinut aproape complet vertical (deci ar putea fi în regulă atunci când este ţinut la ureche), însă nu ar trebui scufundate în apă în nicio situaţie.

Samsung cochetează de mai mulţi ani cu rezistenţa la apă, iar Sony a lăudat întotdeauna această caracteristică a telefoanelor sale Xperia. Acum că Apple a făcut pasul spre rezistenţă la apă, cu siguranţă că mai mulţi producători vor începe să ofere protecţie similară din fabrică. Smartphone-urile Pixel ar putea fi însă ultimele produse de Google care vin fără astfel de protecţie, acum că a devenit un standard pentru modele de smartphone high-end.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult