Platforma Windows Phone rămâne fără notificări Push

20.02.2018
Platforma Windows Phone rămâne fără notificări Push

Platforma Windows pentru smartphone-uri este de mai multă vreme într-o moarte clinică, aşteptându-şi inevitabilul sfârşit. Din ce în ce mai multe componente ale sistemului de operare sunt închise, sau pur şi simplu abandonate, iar acum a venit rândul dispozitivelor cu Windows Phone 7 şi Windows Phone 8 să mai piardă o parte dintre funcţii. De data aceasta, paiul scurt a fost tras de către sistemul de notificări, care va dispărea complet.

Notificările de tip „Push” stă la baza experienţei unui smartphone modern, însă acestea sunt de obicei trimise de serverele deţinătorului platformei. Întrucât nu mai există un public numeros care să folosească în continuare Windows Phone 7 sau Windows Phone 8, Microsoft a decis ca începând de astăzi, 20 februarie 2018, să închidă serverele dedicate acestora. Practic, telefoanele nu vor mai putea primi notificări din aplicaţii, fie că vorbim despre clienţi de e-mail, servicii de mesagerie instantă sau aplicaţii pentru reţelele de socializare.

Cei mai mulţi dintre cei care au avut dispozitive Windows Phone au trecut probabil la versiuni mai noi de software sau au schimbat platforma, însă cei care încă se bazează pe acestea pentru comunicare vor avea o surpriză atunci când nu vor mai fi înştiinţaţi de noi mesaje pe serviciile de pe internet. Desigur, mesajele de tip text prin intermediul operatorilor telecom şi apelurile de voce vor putea fi în continuare preluate fără probleme.

Dispozitivele mai noi, echipate cu Windows Phone 8.1 şi Windows 10 Mobile au în continuare suport pentru toate serviciile disponibile, însă acestea au cam ajuns la sfârşitul vieţii din punct de vedere al suportului software. Dezvoltatorii de aplicaţii nu mai realizează aplicaţii noi, în timp ce alţii închid versiunile de Windows pentru că nu este justificat costul de mentenanţă în raport cu numărul de utilizatori activi. De asemenea, Microsoft a anunţat că scoate platforma Windows 10 Mobile din programul Insiders, întrucât nu are în plan să mai lanseze noi actualizări care să adauge funcţii noi.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult