Posesorii de telefoane Galaxy Note7 nu se grăbesc să înlocuiască dispozitivele cu risc de incendiu

14.09.2016
Posesorii de telefoane Galaxy Note7 nu se grăbesc să înlocuiască dispozitivele cu risc de incendiu

Aparent, numărul în continuă creştere de incidente atribuite telefoanelor Galaxy Note7 nu pune prea mult pe gânduri utilizatorii acestora, majoritatea considerând că riscul la care se expun este totuşi prea mic pentru a fi luat în seamă.

Urmând anchetei interne care a scos la iveală un defect de fabricaţie la acumulatorii folosiţi cu telefoanele din seria Galaxy Note7, Samsung a oprit noul smarphone de la vânzare şi a anunţat o campanie globală pentru înlocuirea tuturor exemplarelor vândute până la momentul respectiv.

Contrar aşteptărilor, propunerea de înlocuire voluntară a telefoanelor Note7 cu risc de incendiu, deşi gratuită, a fost întâmpinată cu indiferenţă de majoritatea utilizatorilor. 

Raportat la numărul total de telefoane Note7 deja comercializate, cazurile de incendiere raportate până acum indică o probabilitate de recurenţă mai mică de 0.01%.

Urmând şocului produs de dezvăluirea făcută, numărul celora care continuă să folosească telefoanele Galaxy Note7 a revenit aproape la cotele iniţiale, semn că pericolul prezentat nu este luat în serios.

În speranţa de a creşte rata de returnare a dispozitivelor şi totodată reduce pericolul la care se expun utilizatorii necooperanţi, Samsung a anunţat că va limita artificial încărcarea acumulatorului la 60% din capacitatea nominală, reducând drastic autonomia obţinută cu exemplarele Note7 care nu fac parte din loturile de produse deja remediate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult