Primele detalii despre OnePlus Two

05.12.2014
Primele detalii despre OnePlus Two

Deşi OnePlus One este încă un telefon foarte căutat, se zvoneşte că producătorul chinez pregăteşte o nouă generaţie de phablet-uri. Cel de-al doilea model va aduce specificaţiile tehnice la nivelul smartphone-urilor high-end mai recente, însă din informaţiile disponibile reiese că acest model ar putea să nu mai fie acel „flagship killer” cu preţ mic.

Primele informaţii despre OnePlus Two sugerează că noul smartphone va integra un SoC din generaţie mai nouă, însă nu cel mai puternic din gama Qualcomm Snapdragon. Modelul 801 va fi înlocuit de un 805, în continuare un procesor pe 32 de biţi. Se pare că în acest moment mai mulţi producători îşi amână dispozitivele bazate pe Snapdragon 810 din cauza problemelor cu supraîncălzirea noului chipset.

Momentan nu există informaţii despre două modele diferite, ca în cazul lui One, ceea ce sugerează că este foarte posibil ca Two să vină într-o singură variantă. Aceasta va include 3 GB de memorie ram, un display de 5,5” cu rezolţie QHD (2560 x 1440 pixeli) şi 32 GB spaţiu de stocare intern. Camera principală va realiza fotografii la 16 megapixeli, iar cea secundară va oferi selfie-uri la 5 megapixeli. Toate acestea vor fi alimentate de un acumulator de 3,300 mAh, ceva obişnuit pentru un dispozitiv care se încadrează în categoria phablet.

Din păcate pentru cei care se aşteptau la un preţ asemănător cu cel al lui OnePlus One, zvonurile spun că acesta se va învârti undeva în zona 400$. Această sumă este în continuare mai mică decât cea pe care alţi producători precum Sony şi LG o cer pentru phablet-uri cu specificaţii asemănătoare, însă mai mare decât ce obişnuia compania sa ceară până în prezent. Cu puţin noroc, linia de producţie OnePlus va avea capacitatea de a fabrica unităţi mai repede, astfel eliminând nevoia pentru controversatul sistem de invitaţii. Informaţiile vin din China de la un magazin care a scăpat aceste informaţii din greşeală pe site-ul său, relatează Mobile Burn.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult