Primele fotografii cu Huawei Mate 30 Pro în „libertate”. Cel care îl testa folosea în paralel un iPhone

25.07.2019
Primele fotografii cu Huawei Mate 30 Pro în „libertate”. Cel care îl testa folosea în paralel un iPhone

Nu va mai dura foarte mult până când vom începe să vedem fotografii mai clare cu Huawei Mate 30 Pro, următorul flagship al producătorului chinez. În aşteptarea acelor imagini, avem însă fotografii spion şi câteva accesorii pentru protecţia ecranului, care confirmă încă odată ceva ce ştiam deja: noul Mate 30 Pro va păstra „notch”-ul proeminent din partea de sus a ecranului, în ciuda faptului că alte modele Huawei au renunţat complet la decupaje, sau au adoptat tehnologii mai discrete de găzduire a camerei foto.

Motivul pentru care Huawei Mate 30 Pro va aborda un display cu decupaj în partea de sus pare să fie sistemul avansat de deblocare facială. Mate 20 Pro a fost primul telefon Huawei (şi singurul până în prezent) care a folosit un sistem de recunoaştere facială cu lasere, similar cu cel folosit de Apple pentru dezvoltarea iPhone X, XS şi XR. Acesta ocupă mult spaţiu, întrucât include iluminare cu infraroşu, un proiector de lasere şi alţi senzori, care nu pot fi cu uşurinţă ascunşi sau miniaturizaţi.

Alături de sistemul de deblocare avansat, care probabil că de data aceasta va integra şi un senzor TOF pentru aplicaţii AR şi scanarea mai corectă a feţei utilizatorului, în notch vor fi ascunse şi camera frontală, senzorul de lumină ambientală şi difuzorul pentru apeluri. Imaginile noi sugerează că vor exista nu mai puţin de cinci orificii dedicate acestor componente în partea de sus a telefonului.

Imaginile în care Huawei Mate 30 Pro apare sugerează că Huawei deja testează telefonul în „libertate”, fiind depistat într-un mijloc de transport în comun, conectat la un laptop. Acesta pare să fie utilizat de către un angajat Huawei pentru testarea funcţionalităţii de apeluri alături de alte dispozitive Huawei, acesta la rândul său fiind ocupat cu citirea de articole de pe un… iPhone.

Telefonul este „îmbrăcat” într-o husă de protecţie care îi ascunde design-ul, însă poate fi observată forma notch-ului, similară cu cea a protecţiilor de ecran de mai sus, cât şi din fotografiile precedente cu componente ale telefonului.

Huawei Mate 30 Pro este aşteptat cândva în luna octombrie, cu o configuraţie care ar putea consta într-un chipset Kirin 985, un display OLED foarte curbat la margini de 6,7”, un acumulator de 4.200 mAh, sistem foto cu patru sau cinci camere, cât şi un modem 5G, capabil să ofere viteze de transfer foarte mari, pe reţelele compatibile.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult