Primele imagini şi informaţii despre Z3, telefonul de 150 de dolari de la BlackBerry

18.02.2014
Primele imagini şi informaţii despre Z3, telefonul de 150 de dolari de la BlackBerry

Deja ştim că 2013 a fost un an extrem de dificil pentru BlackBerry, compania eşuând să atragă atenţia pe care şi-ar fi dorit-o cu deja întârziatele telefoane bazate pe BlackBerry OS 10 şi ajungând să anunţe în mod oficial că este interesată de un parteneriat sau o vânzare. După ce echipa lui Thorsten Heins a fost înlăturată, noul manager John Chen a afirmat că intenţionează să revigoreze companie cu telefoane ieftine, iar primul dintre aceste modele a apărut într-o serie de fotografii neoficiale.

Viitorul telefon BlackBerry Z3, cunoscut şi sub numele de cod Jakarta, va folosi o platformă hardware de la Qualcomm care va oferi un procesor dual-core cu o frecvenţă de 1,2 GHz şi un nucleu grafic Adreno 305, cel mai probabil fiind vorba de acelaşi cip MSM8230 din familia Snapdragon 400 care este folosit şi de BlackBerry Q5. Această platformă hardware va fi completată de o memorie RAM cu o capacitate de 1,5 GB, restul detaliilor fiind momentan necunoscute.

Cel mai interesant aspect este însă preţul. Conform sursei care a publicat imaginile şi specificaţiile, BlackBerry Z3 va avea un preţ de 150 de dolari, ceea ce i-ar permite companiei să devină competitivă pe pieţele cu putere redusă de cumpărare care sunt foarte importante pentru ea, cum ar fi de pildă Indonezia. BlackBerry Z3 şi-ar putea face apariţia în cadrul Mobile World Congress 2014, însă în acest moment nu există nici un fel de detalii.

John Chen a afirmat că BlackBerry va lansa un telefon integral tactil cu preţ redus care va fi dezvoltat şi produs în regim ODM de către Foxconn, iar caracteristicile şi preţul modelului Z3 ne fac să credem că acesta este modelul despre care s-a vorbit în luna ianuarie a acestui an. Conform declaraţiilor anterioare, compania va dezvolta intern un model QWERTY destinat sectorului superior al pieţei, însă nu există nici un fel de informaţie referitoare la acest viitor model.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News