Primele smartphone-uri Zenfone 3 listate pe GFX Bench

25.01.2016
Primele smartphone-uri Zenfone 3 listate pe GFX Bench

Zenfone 2 de la ASUS a fost o surpriză plăcută pe piaţa de smartphone-uri. Compania taiwaneză a reuşit să realizeze în 2015 un dispozitiv comparabil în termeni de performanţă cu modele flagship ale concurenţei, însă l-a vândut la un preţ mult mai mic. Este normal să aşteptăm o nouă serie Zenfone în 2016, iar primele detalii despre noua generaţie de smartphone-uri ASUS au apărut deja pe listele aplicaţiei benchmark GFX Bench.

În baza de date GFX Bench pot fi găsite deja două smartphone-uri ASUS neanunţate şi nelansate, care par a face parte din seria Zenfone 3. Primul este Z012D, un high-end care nu pare să fie foarte diferit faţă de ceea ce companiile cu tradiţie pe piaţa de smartphone-uri cu Android precum LG au deja pe piaţă, în timp ce modelul Z010DD pare să fie un smartphone de medie.

Modelul cu specificaţii înalte pare să fie o evoluţie a seriei Zenfone 2, păstrând ecranul Full HD de 5,5”. Diferenţele apar în cazul chipset-ului, Atom-ul de la Intel fiind înlocuit cu un Snapdragon 808 de la Qualcomm (hexa-core la 1,7 GHz), iar memoria RAM este de doar 3 GB, spre diferenţă de modelul Zenfone 2 de top. Este posibil ca acest terminal să înlocuiască Zenfone 2-ul cu 2 GB memorie RAM, ASUS pregătind şi un model superior, care probabil va integra Snapdragon 820 şi 4 sau mai multă memorie RAM, alături de un display cu rezoluţie QHD.

Varianta Z010DD descrie însă un nou model mid-range, însă de dimensiuni mai mari decât ne-am obişnuit până în present. Acesta este un terminal cu display de 5,9”, care însă oferă doar rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli). Chipset-ul ales pentru acest model este Snapdragon 615 de la Qualcomm (octa-core la 1,5 GHz) şi vine alături de 3 GB memorie RAM, cameră de 12 megapixeli pe spate şi de 5 megapixeli pe partea din faţă.

Probabil că Zenfone Zoom va fi ultimul model ASUS bazat pe linia de dispozitive Zenfone 2, urmând ca din această primăvară să primim detalii despre Zenfone 3. Cele două modele depistate până în prezent descriu din nou o gamă variată de produse, care pare să se adreseze unor categorii diferite de utilizatori. Probabil că vom afla detalii despre noi smartphone-uri ASUS în cadrul târgului Mobile World Congress din Barcelona.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult