Primul smartphone cu amprentă în display va fi produs de Vivo

Primul smartphone cu amprentă în display va fi produs de Vivo

Atunci când Synaptics a spus că una dintre companiile care se află în top cinci în lume pe piaţa de smartphone-uri va lansa primul dispozitiv cu senzor de amprentă în display, nu mulţi s-ar fi aşteptat ca acea companie să fie unul care nu este prezent în afara Chinei. Se pare însă că era vorba de fapt despre Vivo, companie care a reuşit să urce pe primele locuri în top-ul producătorilor chinezi, care va lansa la începutul lui 2018 un model de smartphone high-end echipat cu noul senzor Clear ID.

Informaţia vine de la analistul Forbes Patrick Moorhead, care a avut ocazia de a folosi noul smartphone de la Vivo şi a reuşit să realizeze şi câteva fotografii cu acesta, cât şi cu senzorul de amprentă. Se pare că Synaptics a reuşit să miniaturizeze tehnologia de citire a amprentei într-o componentă foarte mică şi subţire, care poate fi poziţionată în spatele display-ului OLED al telefonului. Astfel, autentificarea este rapidă şi precisă, compania susţinând că oferă viteză de două ori mai mare decât a recunoaşterii faciale Face ID de la Apple.

Senzorul de amprentă sub display ar putea deveni o componentă omniprezentă pe piaţa de smartphone-uri cu Android în 2018, deja fiind anunţate două soluţii. Prima este aceasta, de la Synaptics, bazată pe un senzor foto CMOS, însă şi Qualcomm dezvoltă o tehnologie care face acelaşi lucru, însă prin metode diferite. Producătorul american va oferi la jumătatea anului 2018 un senzor de amprentă bazat pe ultrasunete, care, la fel, va citi amprenta prin display.

Din păcate, primul smartphone foarte aşteptat al anului, Samsung Galaxy S9, nu pare să beneficieze de pe urma acestei tehnologii, hardware-ul său fiind deja stabilit. Probabil că Samsung va apela la o astfel de soluţie în toamna anului viitor, când este aşteptată o nouă generaţie de phablet-uri Galaxy Note.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult