Primul telefon Microsoft Lumia va fi prezentat pe 11 noiembrie

07.11.2014
Primul telefon Microsoft Lumia va fi prezentat pe 11 noiembrie

După anunţurile finalizării preluării diviziei Devices & Services de la Nokia şi redenumirii gamei de smartphone-uri, era evident că, mai devreme sau mai târziu, Microsoft va lansa prin terminal Lumia care nu va mai purta numele finlandezilor pe carcasă. Într-un anunţ făcut astăzi pe blogul Nokia Conversations, Microsoft a anunţat că va prezenta pe 11 noiembrie primul terminal Lumia lansat sub numele propriu.

Microsoft nu a oferit nici un detaliu suplimentar, însă informaţiile neoficiale care au circulat acum câteva zile şi similitudinile dintre imaginile anterioare şi fragmentul de carcasă prezentat oficial astăzi ne fac să credem că este vorba de modelul RM 1090.

Având o denumire oficială încă necunoscută, RM 1090 este un terminal din gama inferioară dedicat celor care vor un ecran de mari dimensiuni la un preţ accesibil. Conform informaţiilor neoficiale anterioare, acesta va oferi un ecran de 5” cu rezoluţie qHD, un procesor Qualcomm Snapdragon 200, 1 GB de memorie RAM şi o memorie internă extensibilă cu o capacitate de 8 GB.

Judecând după aceste specificaţii, viitorul terminal Microsoft pare a fi un urmaş al modelului Lumia 625, care a oferit şi el o configuraţie hardware modestă şi un ecran mare cu rezoluţie mică, Restul dotărilor mai includ un modem 3G Dual SIM, două camere foto cu senzori de 5 şi 0,3 MP, o baterie cu o capacitate de 1900 mAh şi o carcasă cu dimensiuni de 140,2 × 72,45 × 9,32 milimetri şi o greutate de 145,7 grame. Conform aceloraşi informaţii neoficiale, terminalul ar trebui să fie oferit în şase variante coloristice: alb, negru, gri, verde, albastru şi portocaliu.

Mai multe detalii despre primul terminal Microsoft Lumia vom primi marţi, în data de 11 noiembrie. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News