Probleme de lux: Încărcarea wireless de pe Mercedes nu „se împacă” cu noile iPhone-uri

22.11.2017
Probleme de lux: Încărcarea wireless de pe Mercedes nu „se împacă” cu noile iPhone-uri

Atunci când cumperi un smartphone de top sau o maşină de lux, te aştepţi ca totul să funcţioneze din prima, aşteptările fiind la cele mai înalte standarde. În cazul noului Mercedes E300, un model de maşină care include un încărcător wireless pentru smartphone-urile compatibile, modul în care această capabilitate funcţionează poate fi frustrant pentru utilizatorii de iPhone-uri de ultimă generaţie, redarea de muzică în special fiind foarte frustrantă.

Conform The Verge, noul Mercedes E300 include într-un compartiment poziţionat undeva sub consola centrală un spaţiu dedicat smartphone-urilor, care pe suprafaţa de jos integrează un încărcător wireless Qi şi un modul NFC, care face conectarea smartphone-urilor compatibile la sistemul maşinii mult mai simplu. Desigur, acest lucru este valabil pe Android, însă pe iOS, funcţionalitatea NFC funcţionează complet diferit şi este dedicată unei singure funcţii: Apple Pay.

Astfel, atunci când smartphone-ul este poziţionat pe suprafaţa de încărcare wireless a maşinii şi detectează semnalul NFC, acesta porneşte automat interfaţa Apple Pay, crezând că este necesară autorizarea unei tranzacţii. Apple Pay însă, opreşte automat redarea oricărui sunet din orice aplicaţie, deci de fiecare dată când telefonul este poziţionat pe încărcător, muzica se opreşte. Singura soluţie pentru această problemă este dezactivarea completă Apple Pay, însă această formă de plată este destul de populară în ţările vestice, unde aceasta a fost introdusă.

Mai grav este că muzica nu se întoarce până când meniul Apple Pay este închis. Având în vedere că Mercedes a poziţionat compartimentul de încărcare sub consola centrală şi l-a acoperit cu un capac, această acţiune este foarte complicată, mai ales la volan, în special pe iPhone X, care nu are un buton Home, făcând „închiderea” de aplicaţii un proces mai complicat atunci când nu te uiţi direct la dispozitiv.

Desigur, designerii Mercedes nu au luat în calcul faptul că iPhone-urile din 2017 ar putea fi echipate cu încărcare wireless atunci când au realizat maşina şi probabil că Apple nu va schimba modul în care Apple Pay funcţionează doar pentru compatibilitate cu o singură maşină. De asemenea, probabil că nimeni interesat de un Mercedes E-Klasse nu va cumpăra maşina doar pentru că are o problemă de design în interacţiunea cu noile iPhone-uri. Probabil că maşinile din următorii câţiva ani vor lua în calcul aceste limitări şi vor încerca să pună încărcătoare wireless în locuri mai repede accesibile, cu module NFC separate de încărcătoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult