Programe, teme şi jocuri gratis pentru telefonul mobil

Aproape toate telefoanele mobile din ziua de azi oferă cel puţin suport pentru aplicaţii JAVA, astfel că nu ai neapărat nevoie de un smartphone pentru a te bucura de un companion care să-ţi ofere ceva mai mult decât banala comunicare. Sigur, un telefon inteligent permite rularea unor soft-uri mai complexe - tocmai de aceea în acest articol vom recomanda atât site-uri generale (unde găseşti programe de tot soiul, teme, ringtone-uri, wallpapere, jocuri gratis etc.), cât şi site-uri cu aplicaţii pentru platforme de operare avansate. După cum vei vedea, conţinut gratuit pentru telefon se găseşte din belşug pe Internet. Am omis intenţionat site-urile oficiale (App Store, Android Market, Ovi Store etc.), deorece le consider a fi deja cunoscute de către cititori.

Generale

http://www.zedge.net/

zedge.net este un site curat, bine structurat, unde găseşti teme, tonuri de apel, clipuri, wallpapere, sms-uri predefinite şi jocuri. Înainte de download-ul unei aplicaţii, trebuie să specifici ce model de telefon deţii, pentru adaptarea programului/temei (dacă este posibil) la platforma de operare şi ecranul acestuia. După descărcarea unui anumit număr de aplicaţii, este necesar să te înregistrezi. Înregistrarea este gratuită. Un site similar, dar cu o tentă mai de hi5, este mobile9.com.

http://getjar.com/

Este probabil cel mai cunoscut site de aplicaţii destinate telefoanelor mobile. Aici se găsesc o sumedenie de programe pentru toate platformele. Programele sunt grupate pe categorii (jocuri, socializare, productivitate, sănătate ş.a.m.d.), sunt însoţite de o descriere destul de amplă şi de un modul de comentarii ale utilizatorilor.

Getjar

http://www.mobilerated.com/

Mobilerated.com ne întâmpină cu o pagină colorată în stil tabloid, dar odată ce dai click pe tab-ul "Download" totul se clarifică. Site-ul include aplicaţii gratuite, trial, contra-cost sau însoţite de ad-ware. Ca şi în cazurile de mai sus, trebuie specificat modelul telefonului pe care doreşti să rulezi aplicaţia.

http://www.mobileheart.com/

Acest site are nevoie de o renovare în ceea ce priveşte aspectul şi prezentarea, dar ca funcţionalitate şi conţinut este foarte bun. Găseşti de toate (teme, programe, screen saver, poze, tonuri de apel, SMS-uri), iar descărcarea se face imediat, fără bătăi de cap.

http://www.mobilclub.org/

Un site complet ce are însă un inconvenient major: fişierele sunt stocate pe un server extern (myfiles.ws), unde download-ul gratuit se face după un anumit timp de aşteptare, iar dacă vrei să descarci imediat trebuie să plăteşti.

Mobilclub

Symbian

http://symbian-freak.com/

Software-ul este grupat în funcţie de versiunile majore de Symbian S60. Astfel, poţi căuta programe pentru telefoanele cu touchscreen ce au la bază Symbian S60 5th Edition sau pentru dispozitivele cu versiuni mai vechi (3rd Edition, 1st şi 2nd).

Aplicaţiile au parte de o descriere nuvelistică, unele vin chiar însoţite de filmuleţe demonstrative (fapt ce îi va mulţumi pe indivizii care vor să ştie totul dinainte), iar în josul paginii se găseşte butonul de download ce are setat link direct către arhiva zip cu programul respectiv.

Symbian-freak.com are şi o secţiune de "modding" pentru cei care vor să ducă la extrem personalizarea telefonului mobil.

Symbian Freak

http://symbianguru.com/

Symbianguru.com se adresează utilizatorilor interesaţi mai mult de securitate, productivitate şi calcule financiare decât celor pasionaţi de jocuri sau alte forme de amuzament. Este un site destul de greoi şi care include foarte multe programe contra cost. Partea bună este că mai toate sunt însoţite de versiunea trial.

http://allaboutsymbian.com/

Aşa cum se intitulează, allaboutsymbian.com cuprinde cam tot ce vrei să ştii despre Symbi. Pe partea de software, ne oferă programe contra cost, dar are şi o secţiune bogată de freeware. Descrierea programelor este scurtă şi la obiect, iar download-ul se face destul de rapid - în doi paşi.

Windows Mobile

http://www.wm6software.net/

Nu este cel mai prietenos site ca aspect, dar posesorii de telefoane cu Windows Mobile vor găsi aici o sumedenie de aplicaţii gratuite de tot soiul, iar asta contează până la urmă.

Windows Mobile

Android

http://www.androidfreeware.org/

Deşi nu are vechimea platformelor Symbian sau Windows Mobile, Android-ul se bucură de o mare atenţie din partea programatorilor, astfel că numărul aplicaţiilor disponibile creşte de la o zi la alta. Pe androidfreeware.org sunt momentan cam 300 de programe grupate pe categorii. Cele mai multe vizează partea de entertainment ( veţi găsi chiar şi jocuri gratis pentru Android), dar nici utilitarele nu sunt neglijate. Mi-a plăcut foarte mult modul simplu în care este structurat site-ul şi accesul extrem de rapid la download.

Android

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat