Project Ara ar putea fi lansat abia în 2016 – Update

20.08.2015

Update: Se pare că unul dintre motivele pentru care Project Ara va înrârzia este sistemul de prindere al componentelor de carcasă, care era realizat din magneţi electropermenenţi. Din păcate, acesta nu pare să fie destul de rezistent la şocuri, iar Google renunţă la această soluţie. Nu a fost dezvăluită o alternativă, însă cu siguranţă vom afla mai aproape de lansare, cândva în cursul anului viitor.

Project Ara nu va mai fi lansat în Puerto Rico, aşa cum a fost anunţat de curând.  Telefonul modular de la Google trebuia să debuteze în această ţară în regim de lansare pilot, urmând a fi distribuit folosind magazine ambulante. Se pare că Project Ara a întâmpinat câteva obstacole pe drumul spre lansare, iar rezolvarea acestora ar putea duce la amânarea sa până anul viitor. Cu toate acestea, compania susţine că va aduce acest produs pe piaţă şi nu va avea aceeaşi soartă ca Google Glass.

Conform declaraţiilor oficiale ale membrilor echipei Project Ara, planurile au fost modificate, iar programul pilot ar putea să fie mutat din Puerto Rico în altă regiune. Astfel, întreaga listă internă de priorităţi a fost schimbată şi programul a fost ajustat, însă momentan aceste detalii nu sunt disponibile publicului. Din fericire, informaţii privind Project Ara au fost promise în săptămânile care urmează, probabil în preajma lansării noii versiuni a sistemului de operare Google, Android M.

Există posibilitatea ca schimbarea de planuri să fie afectată direct de modificarea structurii interne a companiei după introducerea Alphabet şi separarea anumitor divizii din cadrul Google în entităţi independente. De asemenea, noul CEO, Sundar Pichai, ar putea avea o viziune diferită pentru Project Ara, fiind necesare câteva schimbări în programul lansării. Oricare ar fi situaţia, este cert că Google nu renunţă prea uşor la acest concept de smartphone modular şi că într-un viitor nu foarte îndepărtat am putea găsi aceste dispozitive în magazine. Când va veni acel moment şi cât va costa vom afla mai aproape de lansare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult