Qualcomm ar putea dezvălui Snapdragon 820 foarte curând – Update

10.08.2015
Qualcomm ar putea dezvălui Snapdragon 820 foarte curând - Update

Update: Se pare că evenimentul Qualcomm de săptămâna aceasta nu va include anunţul unui nou chipset. Compania va fi prezentă în cadrul SIGGRAPH 2015 pentru a vorbi despre noi soluţii pentru grafică în spaţiul mobil, probabil dezvăluind doar capabilităţile noului GPU Adreno integrat în Snapdragon 820. Vestea bună este că mai multe surse anonime din industrie sugerează că vom vedea acest chipset foarte curând, iar companii precum Sony şi HTC îl au deja în posesie şi au început dezvoltarea de dispozitive bazate pe acesta.

Qualcomm se pregăteşte să anunţe în mod oficial noul său chipset pentru dispozitive mobile Snapdragon 820. Acesta va fi probabil integrat în majoritatea smartphone-urilor de top de anul viitor şi cu puţin noroc va spăla ruşinea actualului Snapdragon 810, care a tras după el o serie de probleme datorate supraîncălzirii. Curios este că zvonurile sugerează o dezvăluire cu doar câteva zile înainte noilor dispozitive Samsung.

Evenimentul de lansare ar putea avea loc pe data de 11 august, iar odată cu aceste informaţii au scăpat pe internet şi specificaţiile tehnice ale lui Snapdragon 820. Se pare că acesta va purta numele intern MSM 8996 şi va fi construit folosind un proces pe 14nm. Noul Snapdragon va dispune de patru nuclee Hydra care sunt mai performante cu 35% faţă de generaţia precedentă, cât şi de un GPU Adreno 530, care ar trebui să performeze cu 40% mai bine. Consumul de energie este de asemenea îmbunătăţit, acesta necesitând cu 30% mai puţin curent electric pentru a atinge aceste perfromanţe.

 Lista de specificaţii sugerează suport pentru memorie LPDDR4 dual channel, capabilităţi de înregistrare a materialului video în rezoluţie 4K la 60 de cadre pe secundă, modem 4G integrat şi suport pentru HDMI 2.0. Dacă într-adevăr aceste detalii sunt adevărate, vom afla probabil săptămâna viitoare, când Qualcomm ar trebui să dezvăluie noul chipset. Există zvonuri despre integrarea de chipset-uri ale companiei în produse Samsung, iar poziţionarea anunţului cu doar două zile înaintea evenimentului Galaxy Unpacked ar putea sugera noi smartphone-uri coreene bazate pe Snapdragon 820.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult