Qualcomm nu va lansa un chipset high-end nou în această toamnă

06.09.2017
Qualcomm nu va lansa un chipset high-end nou în această toamnă

Zvonurile despre integrarea unui nou chipset de la Qualcomm pe noile dispozitive Pixel 2 sunt infirmate astăzi de alte informaţii neoficiale. Nu numai că Pixel 2 şi Pixel 2 XL vor folosi acelaşi model Qualcomm MSM8998, numit popular Snapdragon 835, însă noile detalii sugerează că Snapdragon 836, versiunea uşor îmbunătăţită, nici măcar nu există şi nu va fi lansată în viitorul apropiat.

Mulţi se aşteptau la lansarea unui nou model de chipst din gama Snapdragon după ce anul trecut modelul 820 a fost înlocuit în toamnă cu 821. Arhitectura acestuia era identică cu cea a modelului iniţial, însă procesul de fabricaţie era îmbunătăţit, lucru care îi permitea să ruleze la frecvenţe cu 100 MHz mai înalte, oferind un minimum de performanţă în plus.

Conform Android Police, surse apropiate de proiectele Qualcomm sugerează că producătorul american de chipset-uri nu a avut niciodată în plan lansarea unui model Snapdragon 836, zvonurile fiind bazate mai degrabă pe strategia companiei de anul trecut, când într-adevăr a existat un mic upgrade între generaţii. Există însă posibilitatea ca noile dispozitive Pixel să beneficieze de performanţă puţin îmbunătăţită, întrucât compania a oferit mici upgrade-uri de frecvenţă între reviziile aceluiaşi chipset (Snapdragon 810 a fost produs în mai multe variante, unele mai stabile decât altele, iar Snapdragon 801 a fost livrat în variantă de 2,3 GHz şi mai târziu a fost înlocuit cu una care funcţiona la 2,5 GHz).

Oricare ar fi situaţia, în cazul în care noile dispozitive Pixel 2 nu sunt livrate cu un model diferit de Snapdragon 835, probabil că următorul procesor high-end de la Qualcomm va fi lansat în primăvara anului viitor, alături de noile dispozitive flagship pentru anul 2018.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult