Razer cumpără Nextbit, un start-up producător de smartphone-uri

31.01.2017

Razer, celebrul producător de accesorii şi computere pentru gaming, a cumpărat Nextbit, un start-up producător de smartphone-uri. Compania exista de mai multă vreme, dezvoltând soluţii cloud pentru diverse companii, cât şi aplicaţii pentru utilizatori. Nextbit a captat atenţia industriei după un proiect de Kickstarter de succes pentru smartphone-ul Robin, orientat către stocarea cloud. Odată cu achiziţia, dezvoltarea şi vânzarea modelului Robin va înceta, iar garanţiile vor mai fi onorate doar pentru puţin timp.

Nu este clar ce va face Razer cu echipa Nextbit, însă este foarte posibil ca producătorul de hardware să intre cu această ocazie şi pe piaţa de smartphone-uri, după ce a lansat în trecut şi câteva dispozitive din categoria „wearable” precum o brăţară de fitness şi un ceas inteligent. Cei care au deja un Nextbit Robin vor mai beneficia de garanţe încă şase luni, indiferent de momentul cumpărării, în timp ce update-urile software vor mai veni până în luna februarie a anului viitor.

Fondatorii Nextbit sunt foşti angajaţi ai HTC şi ai diviziei Android din cadrul Google. Se pare că Razer va păstra noua divizie independentă în cadrul companiei, oferind în schimb resurse în plus pentru a dezvolta noi dispozitive mobile de calitate. Momentan nu a fost confirmată dezvoltarea unui nou smartphone sub brandul Razer.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult