RED Hydrogen One, telefonul cu ecran holografic, a fost amânat

03.05.2018
RED Hydrogen One, telefonul cu ecran holografic, a fost amânat

Compania RED, cunoscută pentru camere video profesionale, a surprins pe toată lumea anul trecut cu anunţul smartphone-ului Hydrogen One, primul său produs de acest gen, care promitea un display „holografic” nemaivăzut. Din păcate, lansarea programată pentru primăvara acestui an nu este realizabilă, aşa că dispozitivul a fost împins către o lansare în luna august. Atunci, telefonul va fi lansat cu capabilităţi peste cele care erau promise iniţial.

Se pare că motivele pentru care telefonul Hydrogen One de la RED nu a ajuns încă pe piaţă sunt împărţite pe mai multe categorii. În primul rând, compania a dorit să integreze camere duale pe ambele părţi ale dispozitivului, pentru a putea capta conţinut „4V” direct pe el, fără a fi necesară conectarea la un sistem de camere RED.

Pe lângă integrarea de noi camere, compania încă nu a reuşit să primească aprobările necesare lansării de la operatorii telecom parteneri, acesta fiind un proces mai complex decât se aştepta RED atunci când s-a apucat de realizarea lui Hydrogen One. De asemenea, software-ul, care este bazat pe Android, nu este încă gata, iar fondatorul companiei, Jim Jannard, confirmă faptul că nici după lansarea în magazine, acesta nu va fi 100% complet.

Compania se aşteaptă să lanseze multe actualizări de software, care vor îmbunătăţi funcţionalitatea dispozitivului, dar care vor şi adăuga multe capabilităţi noi. Conform declaraţiilor lui Jannard, acesta va fi telefonul cu cele mai multe şi mai rapide actualizări de software de până acum. Dacă aceasta este o veste bună sau rea, vom afla la sfârşitul verii, când RED Hydrogen One va ajunge pe piaţă.

În continuare nu ştim cum se va prezenta în realitate display-ul holografic şi de ce preţul acestui model porneşte de la 1.200 de dolari. Având în să în vedere că între timp Apple şi alte companii au început să depăşească preţul de 1.000 de dolari la raft, preţul lui Hydrogen One nu mai pare atât de mare pe cât părea anul trecut, când a fost anunţat telefonul.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult