Reparaţiile pentru iPhone X sunt mult mai scumpe decât cele pentru iPhone 8

30.10.2017
Reparaţiile pentru iPhone X sunt mult mai scumpe decât cele pentru iPhone 8

iPhone X este deja unul dintre cele mai scumpe telefoane „de serie” de pe piaţă, cu preţ de pornire de 999 de dolari înainte de aplicarea taxelor, deci reparaţiile pentru acesta erau de aşteptat să fie scumpe. Apple a crescut deja preţurile pentru reparaţiile noilor dispozitive din gama iPhone 8, costurile de service pentru iPhone X în afara garanţiei sunt şi mai mari decât ne-am fi aşteptat. În cazul în care plănuiţi să cumpăraţi un astfel de dispozitiv, probabil că ar trebui să luaţi şi o husă foarte rezistentă pentru acesta.

Site-ul Apple a listat costurile de reparaţii pentru iPhone X, acum că telefonul este disponibil pentru comandă atât direct de la Apple, cât şi de la operatori şi alţi parteneri. În Europa, site-ul Apple Germania listează reparaţia unui display spart la 321 de euro, un cost echivalent cu aproape jumătate din preţul unui iPhone 8 nou. De asemenea, alte costuri de reparaţie mai complexe, listate cu „alte defecte” pot ajunge şi la 611 euro.

Desigur, costurile de reparaţii apar doar în cazul în care telefoanele suferă şocuri mecanice sau sunt deteriorate din vina utilizatorului. Cei care au ghinionul să primească un telefon cu defecte din fabrică, sau ale căror telefoane se deteriorează din alte cauze, care ţin de construcţia lor, pot sta liniştiţi, întrucât aceste reparaţii vor fi acoperite de garanţie.

Clienţii Apple care optează pentru garanţia extinsă AppleCare+ vor beneficia şi de tarife preferenţiale în cazul repraţiilor, însă această facilitate vine cu un cost de 200 de euro pe lângă costul telefonului. Pentru înlocuirea unui ecran, un client AppleCare+ va plăti puţin peste 100 de euro, în timp ce alte daune vor fi reparate pentru aproximativ 300 de euro. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult