Rome şi Hamburg: două noi smartphone-uri cu Android de la BlackBerry

28.04.2016
Rome şi Hamburg: două noi smartphone-uri cu Android de la BlackBerry

Am tot auzit despre planurile de viitor ale companiei BlackBerry, care sunt acum îndreptate exclusiv către Android. Cu un singur smartphone bazat pe sistemul de operare de la Google pe piaţă, modelul Priv, care nu se bucură de succesul dorit, BlackBerry se pregăteşte de lansarea altor două modele. Primele detalii despre acestea dezvăluie numele de cod pe care compania le foloseşte intern în dezvoltare, alături de fotografii neclare are ar trebui să confirme existenţa lor.

Imaginile descriu două smartphone-uri destul de similare cu produsele mai vechi ale companiei, în două formate diferite. Acestea se numesc Rome şi Hamburg şi vor fi introduse în game diferite de preţ. Rome va fi modelul mid-range, care ţinteşte spre un preţ de 400 de dolari, şi vine echipat cu un display bazat pe panou OLED curbat, însă fără sistemul de slide. Acest smartphone BlackBerry se întoarce la formatul „candybar” al modelelor cu BB OS, oferind o tastatură fizică QWERTY cu butoane mici în partea de jos a display-ului. Se pare că butoanele back, home şi recent vor fi amplasate între ecran şi tastatură, şi vor fi bazate pe contacte capacitive.

Despre Hamburg nu există foarte multe detalii. Acesta va fi un smartphone obişnuit, fără tastatură fizică. Acesta va dispune de o grilă în partea de jos, care va ascunde probabil un difuzor, iar butoanele de navigaţie pentru Android vor fi de tip virtual, afişate direct pe ecranul telefonului.

Din păcate, aceste informaţii nu pot fi confirmate încă. O parte dintre detaliile despre acesate dispozitive se aliniază cu declaraţiile reprezentanţilo companiei, însă până când nu vor fi anunţate în mod oficial, toate aceste detalii rămân la nivel de zvon.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult