12 noi telefoane Samsung aşteaptă să fie peţite

01.09.2008
12 noi telefoane Samsung aşteaptă să fie peţite
Partea a II-a.

7.Samsung M3510 Beat

Nu este deloc beat ci “Beat”. În loc să se bălăngăne haotic, M3510 îţi sparge timpanele cu un sunet clar şi puternic. Samsung Beat reprezintă o serie de telefoane muzicale complexe, comparabilă cu gama Walkman a celor de la Sony Ericsson, iar M3510 este primul model din serie. La prima vedere, pare promiţător: taste multimedia dedicate, player cu multe opţiuni, radio FM. Camera foto nu impresionează cu ai ei 2 MP. Să vedem în testele audio cum se comportă.

Samsung M3510 Beat

8.Samsung B510

Nu putem spune prea multe despre Samsung B510, doar că există şi va fi lansat mai târziu, spre sfârşitul anului. Va fi un telefon slider simplu ce sa va vinde aproape gratis la abonamente mici.

9.Samsung B2700

Iată că până şi “Afrodita telefoanelor mobile” (compania Samsung), adaugă impresionantei colecţii de fotomodele un terminal cu caracteristici dure, rezistent la apă şi praf (nu se compară totuşi cu telefoane Sonim şi Casio G’zOne).

Samsung B2700 se preteză în special sportivilor şi persoanelor care adoră mişcarea: dispune de busolă, pedometru şi ruletă pentru măsurarea înălţimii. Pedometrul este probabil la fel de imprecis ca acela de pe Samsung F110 myCoach, realizat în colaborare cu Adidas.

Samsung B2700

10.Samsung B300

Samsung B300 a fost trecut absent la IFA, însă oricum nu se număra printre telefoanele capabile să stârnească aplauze sau critici, neavând nimic ieşit din comun. Telefon la care să vorbeşti şi să dai mesaje, atât. Eventual să asculţi meciurile pe Radio România Actualităţi.

11.Samsung P180

Construcţia clamshell este tipică terminalelor Samsung de acum trei, patru ani – vă mai aduceţi aminte de seriile E700, E800? Exact aşa se prezintă şi P180, însă acum nu pot spune decât că pare demodat şi pe deasupra nu aduce nicio funcţie interesantă sau avansată. Ba da, ar fi ceva: conectivitatea Wi-Fi, o prezenţă cel puţin dubioasă pe un astfel de terminal modest.

Samsung P180

12.Samsung M200

Încheiem lista telefoanelor Samsung la IFA cu modelul M200, un dispozitiv candybar cu cameră de 1.3 MP şi slot microSD. Şi acesta, ca majoritatea, este dedicat melomanilor fără pretenţii prea mari. Player MP3 simplu şi radio FM, acestea sunt ingredientele care parcă nu mai merg fără ceva delicios pe lângă.

Samsung M200

Partea I.

Samsung ne-a obişnuit cu lansări grandioase. Nu trece târg de IT&C fără să ne impresioneze cu numeroasele produse anunţate, iar telefoanele sunt mereu în top (vezi Mobile World Congress şi CES 2008), urmate îndeaproape de LCD TV-uri.

Astăzi, la târgul berlinez de electronice IFA 2008, compania sud-coreeană a prezentat nu mai puţin de 12 telefoane (despre unele dintre ele s-au scurs deja informaţii), în special modele entry-level dar şi câteva mai răsărite. Acestea au avut parte de toată atenţia pentru că ceilalţi producători de dispozitive mobile ori au lipsit ori nu au venit cu nimic deosebit la eveniment.

Spre exemplu, Sony Ericsson a fost de toată jena, punând pe masă trei exemplare XPERIA X1 care s-au încăpăţânat să funcţioneze. Dar să revenim la Samsung şi să vedem cu ce încearcă să ne momească la început de toamnă.

1. Samsung M150

Samsung M150 se va vinde în pachete cu cartele pre-paid, la un preţ special stabilit de către operatorii GSM. Pe lângă funcţiile de bază, ai la dispoziţie tehnologia Bluetooth, receptorul radio FM şi modesta cameră VGA. Aspectul clasic candy-bar slim (13 mm) şi multitudinea de culori îl fac un telefon pentru toate gusturile, iar autonomia ridicată (conform spuselor producătorului) îi îmbunătăţeşte şi mai mult imaginea.

Samsung M150

2. Samsung S7330

Se prezintă într-un format similar cu deja celebrul Samsung U900 Soul: construcţie tip slide şi pad de navigare tactil. În spatele său se ascunde obiectivul camerei de 3.2 MP, iar la interior funcţii specifice unui terminal de clasă medie: slot pentru carduri microSD, HSDPA, Stereo Bluetooth, player multimedia şi radio FM.

Samsung S7330

3. Samsung B210

Fără să poată fi văzut şi fotografiat, Samsung B210 a fost mai degrabă o prezenţă spectrală la IFA. Misteriosul terminal arată şi deţine specificaţii similare cu M150 (mai puţin camera foto) şi se va vinde tot cu cartele pre-paid.

4.Samsung B130

Cel mai modest terminal dintre cele prezentate la IFA 2008 este Samsung B130. Probabil va fi comercializat la oferte de genul “cumpără incredibilul iPhone 3G şi primeşti gratuit acest telefon – cadoul ideal pentru bunici”. Să menţionăm că are totuşi ecran color de 128 x 128 pixeli. În rest, doar convorbiri şi SMS-uri.

Samsung B130

5.Samsung D980 DUOS

Era culmea să nu vedem la rafturi şi un telefon Dual SIM, mai ales că este la mare căutare în ultima perioadă. Cine doreşte un dispozitiv performant care să funcţioneze cu două cartele simultan, se poate orienta fără probleme către Samsung D980 DUOS. Pe lângă ecranul touchscreen de 2.6 inch, dispune de o cameră de 5 MP cu autofocus, slot microSD, Stereo Bluetooth, player multimedia şi radio. Ca design, seamănă cu Samsung F480 – practic este versiunea cu suport Dual SIM, fără tehnologie HSDPA pentru Internet rapid.

Samsung D980 DUOS

6.Samsung E215

Ştim cum arată, dar la IFA nu a fost prezent decât pe buzele coreenilor care l-au recomandat drept un telefon muzical simplu, cu o construcţie clamshell interesantă. Adaugă un card de 2 GB şi porneşte player-ul MP3 şi vei avea dintr-o dată un gadget “2 în 1”. Pozele la rezoluţie VGA merg trimise prin MMS sau Bluetooth.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News