Samsung Galaxy A6+ review: la graniţa dintre premium şi mainstream

17.07.2018
Samsung Galaxy A6+ review: la graniţa dintre premium şi mainstream
Design, construcţie, ergonomie şi specificaţii

Încă de la primul model din seria Galaxy A, Samsung a demonstrat că ştie ce îşi doresc cei care sunt în căutarea unui smartphone mid-range din gama „premium”. Vorbim despre o construcţie de calitate, putere de procesare care să asigure o experienţă de utilizare plăcută şi camere foto decente, care să se apropie pe cât posibil de modelele premium. Galaxy A8 a reprezentat o mişcare hotărâtă spre publicul care în trecut ar fi cumpărat un high-end premium, însă modelul Galaxy A6+ pe care l-am avut la dispoziţie ultimele săptămâni sugerează că Samsung încă nu a uitat despre utilizatorii cu bugete mai limitate, care îşi doresc totuşi dispozitive bune din toate punctele de vedere.

Design, construcţie şi ergonomie

În termeni de design, Galaxy A6+ pare să fie un hibrid între ceea ce am întâlnit pe Galaxy A8 şi ceea ce vedeam în trecut pe gama Galaxy J. Pe partea din faţă, telefonul de faţă seamănă cu Galaxy A8+, beneficiind de un display „Infinity” pe format 18,5:9 cu diagonală de 6”, în timp ce partea din spate este realizată din aluminiu, cu un design foarte similar cu cel de pe dispozitivele din gama J din trecut. Acest design este similar în special datorită liniilor pentru antene de sus şi de jos, care sunt dispuse în acelaşi fel pe Galaxy A6+.

În rest, camera foto este inspirată de design-ul consacrat de Galaxy S9+, cu un sistem dual camera dispus în centrul telefonului pe verticală, cu un senzor de amprentă imediat sub acesta. Spre diferenţă de alte modele Samsung, A6+ nu dispune de un buton pentru Bixby, chiar dacă această funcţionalitate există (însă într-o manieră limitată). Pe marginile telefonului sunt însă regăsite toate celelalte elemente. Vorbim despre butoanele de volum pe partea din stânga, alături de care se regăsesc şi două tăviţe, una pentru cartela SIM1 şi alta pentru cartela SIM2 şi cardul microSD (am testat versiunea DUOS). Pe laterala din dreapta avem butonul power şi difuzorul mono poziţionat deasupra, deja o tradiţie pentru telefoanele din gama Galaxy A, iar în partea de jos găsim un port micro-USB şi un jack pentru căşti.

Este curios faptul că Samsung a ales să lanseze un smartphone „aproape” premium în 2018 fără port USB Type-C, în ciuda faptulu că acesta a devenit de câţiva ani standardul chiar şi pe smartphone-uri mai modeste.

Când vine vorba despre utilizare însă, Galaxy A6+ se simte foarte bine în mare parte datorită construcţiei de calitate. Telefonul nu este foarte uşor, ceea ce îi conferă utilizatorului un plus de încredere în calitatea construcţiei, în timp ce aluminiul este plăcut atingerii şi mult mai puţin alunecos decât „fratele” mai mare Galaxy A8+ pe care l-am testat anterior. Dimensiunile celor două dispozitive sunt însă similare, deci cei cu degete mai scurte probabil că vor întâmpina probleme atunci când va fi nevoie să scrie mesaje cu o mână sau când vor dori să acceseze notificările din partea de sus a ecranului. 

Cu toate că vorbim despre un dispozitiv mai ieftin de pe o treaptă inferioară lui Galaxy A8, din punct de vedere al construcţiei, există un caz în care utilizatorii şi-ar putea dori mai degrabă un A6. Fiind realizat din metal, acesta are şanse mai mici să se spargă în cazul unui accident, iar lipsa materialului alunecos de pe spate poate chiar să ducă la evitarea multor astfel de accidente.

Ce nu are Galaxy A6+ în comparaţie cu A8+ este un Wi-Fi la fel de puternic, rezistenţă la apă şi praf şi cea mai nouă revizie de antenă Bluetooth. Desigur, performanţa este limitată pe A6+, lucru care se reflectă şi în testele noastre. În rest, cele două telefoane sunt foarte similare în termeni de funcţionalitate.  

Specificaţii tehnice

  • Ecran: 6”, Super AMOLED, 2.220 x 1.080 pixeli, Gorilla Glass
  • Sistem de operare: Android 8.0 (Samsung Experience 9)
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 450
  • Procesor: octa-core (8 x Cortex-A53 la 1,8 GHz)
  • Procesor grafic: Adreno 506
  • RAM: 3 GB
  • Stocare: 32 GB
  • Card: da
  • Date: HSPA, LTE
  • WiFi: 802.11 a/b/g/n, dual-band
  • Bluetooth: 4.2, A2DP, LE,
  • USB: microUSB
  • Cameră foto: 16 MP, f/1.7 (focalizare prin detecţie de fază) + 5 MP, f/1,9 (fără focalizare, doar pentru efectul de adâncime), flash LED
  • Filmare video: 1080p (1.920 x 1.080 @ 30 FPS)
  • Cameră foto frontală: 24 MP, f/1.9 + flash LED
  • Baterie: Li-Ion 3.500 mAh
  • Dimensiuni: 160.2 x 75.7 x 7.9 mm
  • Greutate: 186 grame
  • Altele: senzor de amprentă, Samsung Pay, jack audio

Galerie foto

 

Părţi pozitive

Construit din materiale de calitate
Ecran foarte bun
Camera pe timp de zi este decentă pentru această gamă de dispozitive
Oferă suport dual SIM şi card simultan
Autonomie peste medie

Părţi negative

Senzorul de amprentă şi recunoaşterea facială sunt lente
Procesorul trage experienţa de utilizare în jos prin timpi mari de aşteptare
Pe timp de noapte, camera este aproape inutilizabilă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult