Galaxy Note9 ar putea înlocui PC-ul desktop pentru acei utilizatori care chiar vor să facă totul cu telefonul mobil

Galaxy Note9 ar putea înlocui PC-ul desktop pentru acei utilizatori care chiar vor să facă totul cu telefonul mobil

Galaxy Note9 şi tableta Galaxy Tab S4 ar putea oferi funcţionalitatea obţinută până acum cumpărând doc-ul Samsung DeX, folosind doar cablul USB-C.

După cum ştiu deja utilizatorii de telefoane Galaxy S9, Samsung permite folosirea telefonului mobil în rolul unui PC de buzunar. Aşezat pe staţia de andocare DeX, Galaxy S9 trimite conţinutul ecranului unui monitor pentru PC şi permite interacţiunea cu aplicaţiile de Android folosind mouse-ul şi tastatura. Spre exemplu, putem lucra cu documente text şi tabele, viziona filme şi naviga pe internet cu browserul Chrome, având parte de acelaşi nivel de performanţă disponibil şi în modul smartphone.

Problema este că accesoriul DeX trebuie achiziţionat separat şi nu este tocmai ieftin.

Chiar dacă păstrează şi compatibilitatea cu Samsung DeX, Galaxy Note9 ar putea oferi cel puţin o parte din funcţionalitatea acestuia folosind adaptorul USB-C la HDMI, inclus în pachetul cu accesorii pentru a facilita conectarea la monitor. Mouse-ul şi tastatura se conectează prin interfaţă Bluetooth, astfel că singura conexiune cu telefonul mobil rămâne cablul USB-C.

Accesoriul Samsung DeX

Potrivit impresiilor oferite de persoane care ar fi încercat deja Galaxy Note9 în modul DeX, dispozitivul este mult mai eficient decât predecesorul Note8, neavând nevoie de ventilaţia suplimentară furnizată de accesoriul DeX pentru a evita supraîncălzirea.

Mai multe detalii vom afla cu siguranţă de la evenimentul oficial de lansare pregătit pentru data de 9 august. Potrivit zvonurilor de până acum, Galaxy Note9 va intra efectiv la vânzare după data de 24 august, preţul pentru Europa fiind de 1000 – 1300 euro, în funcţie de dotările oferite.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult