Samsung Galaxy S3, pret şi disponibilitate în România

08.05.2012
Samsung Galaxy S3, pret şi disponibilitate în România

Samsung Galaxy S3 a ajuns în ţara noastră şi poate fi obţinut la un pret rezonabil, dacă aruncăm o privire asupra ofertelor cu abonament puse la dispoziţie de operatorii de telefonie mobilă.

Samsung Galaxy S3, pret şi disponibilitate în România

Dacă în versiune fără abonament, Samsung Galaxy S3 poate fi găsit la un pret de 2900 Lei, recomandat de producător, ofertele cu abonament sunt mult mai prietenoase cu portofelul şi ne aduc ca bonus pachete atractive pentru acces la internet prin conexiune 3G.

Prima companie din lista operatorilor de telefonie mobilă cu ofere la abonament pentru Samsung Galaxy S III este Orange România. Utilizatorii care optează pentru un abonament Panteră 21 şi opţiunea My Smarpthone 15 pe doi ani, pot achiziţiona noul Galaxy S3 la un pret minim de 299 euro (inclusiv TVA).

Momentan, clienţii Orange pot comanda Samsung Galaxy S III direct din magazinul online al companiei, urmând ca din data de 30 mai, telefonul să fie disponibil în toate magazinele Orange.

Samsung Galaxy S3 este disponibil în două versiuni de culoare: alb (Marble White) şi albastru (Pebble Blue).

Samsung Galaxy S3

Şi Vodafone România a anunţat includerea lui Galaxy S III în oferta cu abonament, dar fără a da detalii referitoare la pret sau data exactă la care va deveni disponibil.

Comparat cu predecesorul său, Samsung Galaxy S II, Galaxy S III se prezintă cu un design foarte diferit, pus în valoare de ecranul Super AMOLED de 4.8 inch, ce afişează o rezoluţie de 1280×720 pixeli. Cei cu un ochi critic ar putea spune că designul folosit pentru carcasă pare ales mai degrabă de o echipă de avocaţi, preocupată să elimine orice asemănări cu gama produselor iPhone de la Apple, nu de cineva motivat să pună cât mai mult în valoare noul smartphone din seria Galaxy S. Lăsând la o parte ecranul foarte performant, aspectul lui Galaxy S3 nu mai pare la fel de luxos ca al predecesorilor săi, în ciuda stabilirii unui pret de achiziţie premium.

Pentru preţul plătit, Galaxy S3 oferă totuşi un hardware puternic, cu chipset quad-core la 1.4 GHz, pus în valoare cea mai nouă versiune de Android – Ice Cream Sandwich, plus numeroase alte tehnologii menite să facă experienţa utilizării mai interesantă.

Pe partea de divertisment şi socializare, Samsung a implementat câteva funcţii extra de efect: Smart Stay, S-Voice, S-Beam şi Direct Call – explicate pe larg în articolul de prezentare pentru Galaxy S3.

Samsung Galaxy S3 - 8.6 mm grosime

Măsurând 136.6×70.6 mm, Galaxy S3 pare la prima vedere un smartphone voluminos. Totuşi, grosimea de numai 8.6 mm şi greutatea de 133 grame – comparabilă unui smartphone entry-level cu ecran de 3.7 inch, ne fac să uităm de aparenţe şi pun chiar mai mult în valoare ecranul de 4.8 inch.

Deşi luând în considerare grosimea foarte mică a telefonului poate părea improbabil, sub ecranul spaţios se ascunde un acumulator de 2100 mAh, ce ar trebui să fie suficient pentru măcar o zi de lucru, dusă la bun sfârşit fără a apela la adaptorul AC.

Samsung Galaxy S3 mai încorporează conectivitate WiFi a/b/g/n, GPS/GLONASS, NFC, Bluetooth 4.0. În funcţie de pret, Galaxy S3 poate oferi 16 GB, 32 GB sau 64 GB memorie internă, extensibilă prin adăugarea unui card microSD.

Samsung Galaxy S3 - camera foto

Alături de ecranul Super AMOLED şi chipsetul din seria Exynos 4 Quad, o altă dotare de efect oferită de Galaxy S3 este şi camera foto cu rezoluţie 8 MP, dotată cu senzor BSI (BackSide Illumination) şi funcţii avansate de captură. Cu un timp de pornire mai mic de o secundă, camera foto poate obţine poze în rafală cu viteza de 3.3 cadre pe secundă, filma la rezoluţie Full HD şi chiar fotografia în timp ce filmăm. Ansamblul optic nu este foarte diferit de cel instalat pe modelul Galaxy S II, dar senzorul optic mai performant promite poze de mai bună calitate în condiţii de luminozitate scăzută.

Per total, chiar dacă Samsung nu a creat cel mai arătos smartphone din seria Galaxy S, acesta compensează din plin cu dotări şi performanţe de top, accesibile la un pret cât de cât rezonabil, dacă alegem să achiziţionăm în pachet cu abonament noul Galaxy S3.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult