Noi zvonuri despre viitorul Samsung Galaxy S IV

Noi zvonuri despre viitorul Samsung Galaxy S IV

Galaxy S III încă este unul dintre cele mai impresionante terminale mobile ale acestui an, deci nu este de mirare că zvonurile privitoare la următorul pas pe care-l vor face sud-coreeni au început deja să apară. Ca de obicei, aceste zvonuri trebuie privite cu scepticism.

Cea de-a patra iteraţie a terminalului Galaxy S ar urma să aibă un ecran de 4,99” şi o rezoluţie de 1080 x 1920 pixeli, care deja pare a fi standardul implicit pentru modelele de vârf care vor apărea în 2013. Conform unor surse coreene, Samsung ar urma să prezinte la CES 2013 primul panou HD Super AMOLED cu această rezoluţie.

Cum compania nu a lansat nici până în ziua de astăzi un panoul de acest tip cu matrice RGB, putem presupune că va fi vorba tot de un ecran PenTile, însă ţinând cont de noul aranjament al subpixelilor folosit pentru fabricarea ecranului modelului Galaxy Note II şi de densitatea de 441 ppi, probabil că acest inconvenient nu va deranja prea mult.

Platforma hardware speculată este Exynos 5 Quad, versiunea quad-core a deja lansatului model dual-core Exynos 5250, care a fost implementat în cadrul portabilului Samsung Chromebook şi tabletei Google Nexus 10. Cunoscut până nu demult ca Exynos 5450, acest chip se pare că nu va mai vedea lumina zilei ca simplă versiune quad-core a modelului actual, ci ca o versiune îmbunătăţită care va implementa şi un procesor grafic ARM T658, superior versiunii actuale T604.

Cel de-al treilea zvon afirmă ca viitorul Galaxy S IV va oferi o cameră foto cu o rezoluţie de 13 megapixeli, zvon pe care l-am auzit de altfel şi înaintea lansării modelului Galaxy Note II dar care nu s-a adeverit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News