Samsung a redus comenzile pentru modelul Galaxy S4, semnalând vânzări sub aşteptări

Samsung a redus comenzile pentru modelul Galaxy S4, semnalând vânzări sub aşteptări

Progresul ultimelor săptămâni pare să contrazică estimările Samsung cu privire la vânzările modelului smartphone Galaxy S4, despre care apar tot mai multe informaţii ce anunţă scăderea ritmului de producţie în fabricile partenere.

Astfel, comenzile pentru componente trimise de divizia Samsung Mobile au scăzut la un volum ce corespunde pentru numai 6.5 milioane exemplare Galaxy S4, faţă de 10 milioane în luna aprilie şi 12.2 milioane în luna mai.

Samsung a redus comenzile pentru modelul Galaxy S4, semnalând vânzări sub aşteptări

Vestea vine după ce în urmă cu numai câteva săptămâni reprezentanţii Samsung se arătau foarte optimişti faţă de perspectivele pentru viitor ale noului vârf de gamă, anunţând vânzări de 4 milioane exemplare doar pentru week-end-ul lansării, urmate de atingerea pragului de 10 milioane telefoane Galaxy S4 vândute doar 26 zile mai târziu. Însă pe măsură ce entuziasmul de început s-a mai diminuat, vânzările noului Galaxy S4 au scăzut într-un ritm accelerat, mult mai mare decât a estimat compania producătoare. Rămas cu stocuri prea mari de produse, Samsung este nevoit să reducă volumul comenzilor lunare pentru modelul Galaxy S4 cu 10-15%.

Suplimentar, pentru a ajuta vânzările modelului din actuala generaţie, care oricum nu diferă prea mult de predecesorul său, Samsung a decis să pensioneze vechiul model Galaxy S3 mai devreme decât era prevăzut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult