Galaxy S 5 s-ar putea să sosească fără ecran 2K, dar cu actualizări semnificative de design şi software

Galaxy S 5 s-ar putea să sosească fără ecran 2K, dar cu actualizări semnificative de design şi software

Samsung a anunţat acum două zile că va organiza un eveniment Unpacked în cadrul expoziţiei Mobile World Congress 2014, produsul suspectat că-şi va adjudeca rolul de vedetă a spectacolului fiind telefonul Galaxy S 5. Conform New York Times, obiectul evenimentului va fi într-adevăr Galaxy S 5, însă aşteptările a căror ştacheta a fost ridicată de zvonurile din ultimele luni s-ar putea să fie doar parţial satisfăcute.

Citând o sursă apropiată de companie, New York Times afirmă că viitorul Galaxy S 5 va oferi o platformă hardware mai puternică, ceea ce este de la sine înţeles, dar nu va face saltul la rezoluţia Quad HD pe care au sugerat-o zvonurile anterioare. Cel mai probabil, Galaxy S 5 va marca debutul deja promisului procesor din familia Exynos 6, care va aduce si suport pentru arhitectura ARMv8 pe 64 de biţi. Este însă posibil ca sud-coreenii să lanseze tot două versiuni hardware ca şi până acum, cea de-a doua urmând să fie motorizată probabil fie de versiunea mai rapidă 8974AC a procesorului Snapdragon 800, fie de noul şi net îmbunătăţitul Snapdragon 805.

Existenţa a două versiuni hardware ar putea împăcat totodată declaraţia făcută de sursa New York Times şi declaraţia făcută de Samsung acum o săptămână, în care afirma că va lansa un telefon cu rezoluţie 2K undeva în cursul lunilor martie sau aprilie. Dacă toate aceste lucruri se vor adeveri, înseamnă că doar una dintre versiunile hardware ale telefonului Galaxy S 5 va avea ecran Quad HD, cealaltă urmând să fie limitată la Full HD.

Sursa New York Times afirmă că Galaxy S 5 va sosi oferi atât un design modificat, ceea ce ştiam deja, o cameră foto mai bună şi un software îmbunătăţit. Informaţiile ieşite la iveală în săptămânile care au trecut au sugerat că Samsung va adopta un nou design pentru mediul său grafic TouchWiz, iar New York Times afirmă că Samsung va renunţa la diversele trucuri software mai mult sau mai puţin utile în favoarea unor opţiuni software serioase, pe listă intrând şi o versiune refăcută a soluţie KNOX.

Opţiunea pentru scanarea irisului, zvonită de multă vreme dar despre care un oficial Samsung a afirmat că este în acest moment doar luată în calcul, nicidecum şi sigură, se pare că nu va fi gata. Galaxy S 5 va oferi în schimb un senzor pentru amprente, compania călcând astfel pe urmele Motorola, Apple şi HTC. Până la evenimentul Samsung au rămas mai puţin de trei săptămâni, deci curiozitatea noastră nu va mai fi pusă la încercare prea mult timp.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News