Galaxy S5 în carcasă metalică? Prima imagine ce pare să confirme acest scenariu

Galaxy S5 în carcasă metalică? Prima imagine ce pare să confirme acest scenariu

O imagine ce surprinde presupusa carcasă metalică rezervată telefonului Galaxy S5 vine în completarea unor zvonuri mai vechi care anunţau intenţiile producătorului sud-coreean de a folosi materiale de mai bună calitate pentru viitoarele generaţii smartphone high-end.

Măsurând 143.8 x 72.3mm, şasiul metalic realizat integral din aluminiu serveşte drept platformă pentru un smartphone ceva mai mare decât actualul model Galaxy S4 (136.6 x 69.8mm), dar mai mic decât modelul Note 3 (151.2 x 79.2mm). Desigur, asta confirmă speculaţiile potrivit cărora Samsung va  lansa cel mai mare smartphone Galaxy S de până acum, cu ecran de peste 5 inch în diagonală.

Şasiul metalic rezervat unui smartphone Samsung încă neanunţat

Însă din imaginea de mai sus aflăm că presupusul telefon Samsung dispune de cameră foto instalată în colţul carcasei, respectiv conector pentru căşti prevăzut în partea de jos. Ambele plasamente contrazic regulile de design folosite până acum de producătorul sud-coreean, acesta preferând poziţionarea camerei foto spre centrul carcasei, respectiv instalarea conectorului pentru căşti deasupra ecranului.

Totuşi, chiar dacă acest subansamblu aparţine unui telefon Samsung, simpla folosire a aluminiului nu confirmă neapărat pregătirea unei carcase confecţionată integral din metal. În schimb, acesta ar putea fi un simplu element de rigidizare folosit pentru a un plus de rezistenţă corpului realizat preponderent din plastic. Însă chiar dacă Galaxy S5 vine tot într-o carcasă din plastic mai rămân speranţe şi pentru un smartphone integral metalic, provenit dintr-o nouă serie de telefoane ultra-premium. Botezată Galaxy F, noua linie de telefoane Samsung ar putea fi prezentată oficial chiar din luna ianuarie 2014, ca o variantă de lux a seriei de telefoane Galaxy S.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult