Galaxy S5, mai subţire decât Galaxy S4 şi cu ecran bezel-free

Galaxy S5, mai subţire decât Galaxy S4 şi cu ecran bezel-free

Galaxy S5, noul top de gamă Samsung este aproape gata de lansare. Iată care sunt principalele sale atuuri faţă de actualul model Galaxy S4 şi cum ar trebui să arate noul telefon Samsung cu Android.

Potrivit unor surse citate de ziarul Korea Herald, Galaxy S5 va fi primul smartphone cu ecran bezel-free, care foloseşte întreaga lăţime a carcasei. Pentru asta, Samsung a dezvoltat un procedeu de fabricaţie care înlocuieşte configuraţia cu 4 straturi bazate pe oxid de indiu şi staniu în favoarea unei soluţii mai eficiente. Mai subţiri decât cele din generaţia actuală, noile ecrane îmbunătăţesc calitatea imaginii şi consumul de energie, iar asta în ciuda creşterii rezoluţiei la 2,560 x 1,600 pixeli (densitate 560ppi).

Galaxy S5, mai subţire decât Galaxy S4 şi cu ecran bezel-free

Lista cu specificaţii Galaxy S5, preluată chiar de pe ambalajul retail, menţionează prezenţa unui CPU quad-core la 2.5GHz (probabil chipsetul Snapdragon 800 cu nucleu Krait 400), 3GB memorie RAM, cameră foto de 20MP cu funcţie de filmare 1080p, cameră frontală de 2MP, modul GPS/GLONASS, conectivitate WiFi şi LTE (până la 150Mbps viteză download, respectiv 50Mbps viteză upload) şi un acumulator de 3000mAh. Sistemul de operare livrat este Android 4.4 KitKat, personalizat cu obişnuita colecţie de aplicaţii Samsung.

Mai subţire decât actualul model Galaxy S4 şi echipat cu un ecran AMOLED QHD de 5.25 inch, Samsung Galaxy S5 va putea fi admirat în toată splendoarea sa peste numai două săptămâni, cu ocazia evenimentului de prezentare oficial din 24 februarie, dedicat lansării Galaxy S5.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult