Senzorul pentru amprente de pe Galaxy S 5 va securiza şi datele sau fişierele personale

Senzorul pentru amprente de pe Galaxy S 5 va securiza şi datele sau fişierele personale

Telefonul Samsung Galaxy S 5 va fi prezentat în mai puţin de o săptămână, ceea ce nu opreşte ritmul în care sosesc informaţiile neoficiale despre acesta. Conform SamMobile, zvonurile care susţineau că viitorul vârf de gamă de la Samsung va oferi şi un cititor pentru amprente au fost corecte, acest senzor urmând să fie însoţit şi de un software care va permite protejarea datelor sau fişierelor personale.

Informaţiile ajunse în posesia SamMobile susţin că senzorul de amprente de pe Galaxy S 5 va fi integrat în butonul Home, ceea ce confirmă totodată că Samsung va păstra şi acum cel puţin un buton hardware. Spre deosebire de modelul capacitiv implementat de Apple pe iPhone 5S, Samsung Galaxy S 5 va folosi un senzor care necesită trecerea degetului peste suprafaţa de contact, aşa cum am văzut la Motorola Atrix sau HTC One Max. Ultimele două implementări nu au fost prea grozave, însă rămâne de văzut cum a reuşit Samsung să îmbunătăţească acest tip de senzor.

Galaxy S 5: butonul Home se va îmbogăţi cu un senzor pentru amprente

Telefonul va permite memorarea a până la opt amprente diferite, acestea putând fi folosite pentru deblocarea telefonului sau pentru lansarea unor aplicaţii, aşa cum am văzut şi la HTC One Max. Software-ul Samsung va oferi suplimentar un mediu special numit Private Mode în care utilizatorul va putea ascunde aplicaţii, widget-uri sau fişiere, acesta urmând să fie protejat cu aceeaşi amprentă. O altă utilizare binevenită este integrarea suportului pentru senzorul de amprente în browser, utilizatorul putând completa automat anumite date doar prin simpla autentificare papilară.

Samsung Galaxy S 5 va fi prezentat pentru prima oară la Barcelona, în cadrul Mobile World Congress 2014, în data de 24 februarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News