Noi zvonuri despre Galaxy S6: 4 GB de memorie RAM şi spate din sticlă

Noi zvonuri despre Galaxy S6: 4 GB de memorie RAM şi spate din sticlă

Odată cu trecerea în noul an, zvonurile despre următorul smartphone Samsung de top, Galaxy S6, au început să apară la tot pasul. Deja ştim în linii mari configuraţia hardware pe care producătorul corean o va integra în carcasa telefonului, însă câteva aspecte sunt în continuare neclare. Cele mai noi informaţii vin chiar din ţara mamă a companiei şi far referire la cantitatea de memorie RAM pe care Samsung o va integra în noul său dispozitiv, mai ales având în vedere oferta concurenţei.

Detaliile scăpate pe internet până în prezent pe internet sugerau 3 GB de memorie RAM, o cantitate generoasă, însă deja depăşită de producători precum Xiaomi şi ASUS în noile lor produse. Noile informaţii sugerează însă că Samsung va oferi un smartphone cu 4 GB de memorie, alături de modelul cu 3 GB. Probabil că situaţia va fi similară cu ce am văzut anul trecut în cazul lui LG G3. Samsung lansează de obicei două variante ale smartphone-urilor din seria Galaxy S: una cu procesor Snapdragon şi una cu procesor proprietar Exynos.

Este foarte posibil ca una din configuraţii să vină cu doar 3 GB de memorie RAM, în timp ce cealaltă va oferi 4 GB. În afară de aceste diferenţe, specificaţiile tehnice ar trebui să fie identice între cele două versiuni. Se zvoneşte că display-ul va măsura 5,5” în diagonală şi va afişa conţinut în rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), camera foto principală va capta imagini la 20 megapixeli, iar cea frontală la 5 megapixeli. De asemenea, va mai exista un al treilea model de Galaxy S6 în variantă Edge (cu ecran curbat pe două laturi), însă nu ştim care va fi configuraţia sa hardware.

Zvonuri mai greu de confirmat sugerează însă că Galaxy S6 va fi unul dintre cele mai diferite smartphone-uri produse de Samsung. Există informaţii care spun că noul flagship nu va oferi posibilitatea de a schimba bateria, o caracteristică prezentă pe toate modelele anterioare, iar acest lucru ar fi o consecinţă a spatelui dispozitivului, care este realizat din sticlă. După integrarea unei rame metalice în producţia modelelor Alpha, Note şi Galaxy A, sticla ca protecţie pentru spate pare a fi următorul pas al companiei către integrarea de materiale premium în produsele sale.

Anunţul noului Samsung Galaxy S6 este aşteptat în luna martie la Mobile World Congress 2015, unde deja pare să aibă concurenţă din partea Taiwanezilor de la HTC, care au dezvăluit că vor anunţa următorul model al seriei One în aceeaşi perioadă. Evident, acestea sunt doar zvonuri şi speculaţii şi nu pot fi confirmate fără declaraţii oficiale din partea Samsung.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult