Samsung a demarat producţia modelului Galaxy S6

Samsung a demarat producţia modelului Galaxy S6

Cu vânzări mult sub aşteptări la modelul Galaxy S5, Samsung are nevoie de o strategie mai bună pentru a preveni încă un eşec cu modelul Galaxy S6.

Aparent, prognozele în scădere au determinat compania să ia în serios criticile primite din partea fanilor nemulţumiţi de interfaţa aplicată sistemului Android, considerată prea lentă şi mare consumatoare de resurse. Lista schimbărilor la partea de software va fi una consistentă, Samsung modificând mai multe componente cheie alei interfeţei TouchWiz, îndepărtând o parte din funcţiile adăugate pe parcurs şi rămase prea puţin folosite. Noua interfaţă proprietară ar urma să devină astfel mai puţin încărcată şi mai rapidă, oferind performanţe la un nivel comparabil modelului rival Nexus 6 susţinut de Google.

Interfaţa TouchWiz pentru Samsung Galaxy Note 4

În ce priveşte designul exterior, Galaxy S6 ar urma să primească o carcasă cu design unibody pregătită ca o versiune evoluată a celei folosite de predecesorul Galaxy S5. Unele zvonuri anunţă şi o versiune cu design dual-edge, având butoanele laterale mutate în partea de sus, respectiv difuzorul extern în cea de jos pentru a face loc ecranului extins peste lateralul carcasei.

Potrivit informaţiilor obţinute din surse apropriate companiei, Galaxy S6 ar putea avea parte de o lansare timpurie, urmând ca disponibilitatea în magazinele sud-coreene să fie asigurată încă din luna februarie, urmând ca lansarea globală să aibă loc în luna martie, cu ocazia expoziţiei Mobile World Congress organizată la Barcelona. Potrivit aceloraşi surse, producţia de masă pentru modelul Galaxy S6 a fost începută deja la fabricile Samsung din Vietnam cu un prim lot de încercare, urmând ca volumul de producţie să fie accelerat în cursul lunii viitoare dacă nu apar alte probleme.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult